Blogg

Backman retade gallfeber på KIK-spelarna

Mannen till vänster, Eric Backman, retade upp KIK-spelarna rejält, bland annat kaptenen Fredrik Hansson. Foto: Lina Persson

Vi börjar väl med matchens snackis. Eric Backman. Den tidigare KIK-backen fick både en, två, tre och kanske fyra KIK-spelare efter sig. Robin Sterner var sur på Eric Backman, likaså Victor Löfstedt, som gav backen en ganska ful slashing och straffades av domaren med en utvisning. Fredrik Lindblom var väl inte helt nöjd med Backman och KIK-kaptenen Fredrik Hansson kramades (se bilden) lite med sin tidigare lagkamrat. Ett tag kändes det som alla KIK-spelare var ute efter Backman, som i den tredje perioden blev utbuad. Själv tog Backman allt med ro (läs mer här). Personligen tycker jag att hetsen mot Backman var ganska underhållande och gav matchen en extra krydda.

x x x

Tempot var så där i matchen, men intensiteten och prestigen fanns där och båda lagen ville verkligen vinna den här matchen. KIK inledde matchen sprakande de första tio minuterna, och hade bland annat två ramträffar (Robin Sterner & Malte Sjögren) och en straff som Tobias Dyk, om vi ska vara snälla, inte fick till på något sätt. Men det var Kallinge som tog ledningen efter ett klassmål av Niclas Lehmann (ja, han Lehmann som ryktades till KIK i somras) i boxplay. Oliver Tornerefelt, som i övrigt gjorde en fullt godkänd match i målet, blev grundlurad av Lehmann. I resterande 51 minuterna av matchen tycker jag att båda lagen hade sina perioder, även om jag tyckte att KIK försökte spela mest hockey. Som de flesta har tippat kommer de här två gängen att vara med i toppen när grundserien summeras runt Lucia. Annat vore en skräll.

x x x

Annars noterar jag att Malte Sjögren gjorde mål igen. Viktigt för den unge forwarden att få i gång målskyttet då han ofta kommer till chanser. Jag tycker också att Daniel Håkansson spelade upp sig i den här matchen (läcker assist till 1–1-kvitteringen), även om han även i kväll inledde lite trevande. Hugo Danielsson gjorde en stark match och var en av KIK:s bästa backar i matchen. Trollgubben Victor Laz var vass och trivdes ypperligt mot sin moderklubb. En spelare som kan bryta mönster.

x x x

Robin Sterner. Behöver jag säga mer? Förarbetet till Malte Sjögrens 2–1-mål. Små, små detaljer som görs med sådan noggrannhet. Det var inte helt ologiskt att Sterner fick avgöra matchen. Magnifik.

x x x

Inte helt oväntat så fick Noa Lindqvist-Muci lämna KIK. Efter Sterners intåg så är konkurrenssituationen på centerpositionen brutal. KIK-ledningen vill hjälpa Noa hitta en ny klubb, varför inte Tyringe?  Inget är officiellt gällande Zeke Back, men det lutar väl åt att KIK-produkten har spelat till sig ett kontrakt. Back fick spela hela matchen mot Oskarshamn, men var uppsatt som extraforward mot Kallinge då Roger Ohlsson agerade som fjärdecenter.

x x x

Mot Kallinge saknades Christoffer Rasch och Johan Lundgren på grund av sjukdomar. Ingen av dem kommer att spela mot Karlskrona på söndagskvällen. Mycket talar för att Karlskrona går mot cupseger, men IK Oskarshamn kan, via seger mot Kallinge/Ronneby, sätta lite press på KHK som blir en tuff nöt att knäcka för arrangörsföreningen.

x x x

Cupens spelschema

Fredag: 19.00: KIK–IK Oskarshamn 1–3. Kallinge/Ronneby–Karlskrona HK 3–7 (spelades i Kallinge).

Lördag: 15.00: Karlskrona HK–IK Oskarshamn 3–2 efter förlängning. 18.00: KIK–Kallinge/Ronneby 3–2 efter förlängning.

Söndag: 14.00: Kallinge/Ronneby–IK Oskarshamn. 17.00: KIK–Karlskrona HK.

Tabell

1. Karlskrona HK 5 poäng (+5)

2. IK Oskarshamn 4 poäng (+1)

3. Kristianstads IK 2 poäng (-1)

4. Kallinge/Ronneby 1 poäng (-5)

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.