Blogg

Backsidan blev avslöjad…

Jag ljuger inte om jag säger att KIK:s försvarspel blev rejält avslöjat mot Vimmerby. Viktor Wahldén och framför allt Fredrik Lindblom får dra ett alldeles för tungt defensivt lass och bägaren rinner över lätt i negativ riktning mot ett så pass bra motstånd som Vimmerby. Visst, Hugo Danielsson kommer tillbaka från en veckas sjukdom och ska upp i nivå mot Vimmerby (det är inte lätt), men det är fler än honom som har det kämpigt i egen zon. Gustav Jäderberg var bänkad i Kalmar och har fått mer istid och ansvar än vad det var tänkt från början. Det kvittar om Joel Gistedt står på huvudet om hjälpen från backarna uteblir.  Nej, som jag har skrivit tidigare har tappen av Alexander Edström och Rasmus Rundgren varit blytunga.

Dock ska det sägas att KIK, med tanke på förutsättningarna, inte gjorde någon dålig match, men det räckte inte till den här kvällen. Laget försökte i den tredje perioden men pucken studsade inte KIK:s väg.

x x x

Det är värt att lyfta fram de framtida seriesegrarna Vimmerby. De har, tillsammans med Hanhals, varit höstens utropstecken. Att de skulle vara med och utmana i toppen kände de flesta till, men att unge tränaren från Österrike, Philippe Horsky, skulle få ihop sitt manskap så bra är lite överraskande. Horsky är verkligen en spännande tränare för framtiden och då snackar jag inte om hockeyettan…

KIK:s förlust gör att man halkar ner en placering i den jämna tabellen och i och med att Nybro vann i Kallinge så är avståndet ner till under strecket endast fyra poäng. Fyra omgångar återstår och givetvis bör KIK fixa detta, men en förlust mot Troja/Ljungby på bortais på söndag och det kan tajtas till ännu mera. KIK har allt att förlora och känslan är att KIK:s sista hemmamatch för hösten, hemma mot HC Dalen i den näst sista omgången, kan bli väldigt avgörande. Tur för KIK är att november snart blir december för årets elfte månad har varit ett helvete för KIK rent resultatmässigt.

x x x

Slutligen måste jag säga att jag gillade det jag såg av Tony Pappila den här kvällen. Vilket skott han har, och jag hoppas att han fortsätter skjuta så mycket han kan. Direktskottet i mål var vackert och effektivt.

x x x

Grozzligan mot Vimmerby:

3. Tony Pappila.

2. Joel Gistedt.

1. Fredrik Lindblom

Grozzligan efter 18 omgångar:

12. Joel Gistedt.

11. Victor Löfstedt.

7. Christoffer Rasch, Fredrik Hansson.

6. Johan Lundgren, Mikael Johansson, Malte Sjögren.

5. Hampus Forsling, Hugo Danielsson, Oliver Tornerefelt, Fredrik Lindblom.

4. Måns Hansson, Victor Laz.

3. Daniel Håkansson, Tobias Dyk, William Pethrus, Tony Pappila.

2. Alexander Edström.

1. Robin Sterner, Herman Hansson.

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.