Blogg

Blogg efter Karlskrona

En kort blogg efter KIK:s cupavslutning mot Karlskrona. Ett reservbetonat Karlskrona, som inte alls var förberett på KIK:s anstormning från start. Det var spel mot ett mål och KIK såg ruggigt bra ut och fick två snabba mål av nyförvärven Daniel Håkansson och Tobias Dyk, som båda steppade upp i den här matchen. Karlskrona tvingades till timeout. KIK fortsatte att pumpa på och även 3–0 kom i den andra perioden, genom en helvolley av Marcus Sirén. I två perioder såg det väääääldigt bra ut för KIK. Men sedan hände något. Den tredje perioden var allt annat än bra från KIK:s sida, vars spelare började tänka mer på premiären mot Tyringe på fredag. Så kändes det i alla fall. Pricken över i:et var kvitteringen i slutminuten av perioden. Att Karlskrona skulle vinna var rätt väntat i det läget. Dock tycker jag inte att man ska dra för stora växlar efter matchen och jag förstår att Mikael Gath till stora delar är nöjd med spelet i hemmacupen. Trots allt har man mött tufft motstånd och med lite bättre effektivitet hade det kunnat bli fler segrar. Dock – är – spelet i egen zon fortfarande lagets akilleshäl.

x x x

KIK kom till spel med fem backar då både Rasmus Rundgren och Christoffer Rasch saknades. Formstarke Rundgren kan missa fredagens premiär på grund av en handledsskada. Rundgren fick smällen mot Kallinge/Ronneby och efter en magnetkameraundersökning visade det sig att inget var brutet. Läkarträff i veckan – sedan vet vi om Rundgren lirar mot Tyringe. Gath hoppas att Rundgren, Rasch och Johan Lundgren, som inte deltog alls i cupen, är spelklara till premiären.

x x x

Inget besked än om Zeke Back. Jag tror det blir klart under måndagen, om det inte redan är det… Zeke fick några byten mot Karlskrona, men inte mer än så. Det vore en skräll om inte Zeke får kontrakt. Jag har svårt att se att KIK inleder säsong med ”endast” 13 forwards…

x x x

Undertecknad är på plats på upptaktsträffen i Nybro under måndagseftermiddagen och känner av pulsen. En serie som hyperintressant ut. Håll koll på sajten efter lunch på måndagen, vi kommer förmodligen att sända träffen på vår sajt.

x x x

Cupens spelschema

Fredag: 19.00: KIK–IK Oskarshamn 1–3. Kallinge/Ronneby–Karlskrona HK 3–7 (spelades i Kallinge).

Lördag: 15.00: Karlskrona HK–IK Oskarshamn 3–2 efter förlängning. 18.00: KIK–Kallinge/Ronneby 3–2 efter förlängning.

Söndag: 14.00: Kallinge/Ronneby–IK Oskarshamn 5–8. 17.00: KIK–Karlskrona HK 3–4 efter förlängning.

SLUTTABELL

1. Karlskrona HK 7 poäng (+6)

2. IK Oskarshamn 7 poäng (+4)

3. Kristianstads IK 3 poäng (-2)

4. Kallinge/Ronneby 1 poäng (-8)


KIK:s träningsmatcher

12 augusti: KIK–Herlev 2–3 efter straffar. KIK:s målskyttar: Fredrik Hansson, Victor Löfstedt (straff).

24 augusti: KIK–Tyringe 3–1. KIK:s målskyttar: Rasmus Rundgren, Hampus Forsling, Marcus Sirén.

30 augusti: Rungsted–KIK 6–2. KIK:s målskyttar: Tobias Dyk, Mikael Johansson.

31 augusti: Rödovre–KIK 2–3. KIK:s målskyttar: Rasmus Rundgren, Johan Lundgren, Victor Löfstedt.

7-9 september KIK:s hemmacup:

7 september: KIK–Oskarshamn 1–3. KIK:s målskytt: Malte Sjögren.

8 september: KIK–Kallinge/Ronneby 3–2 efter förlängning. KIK:s målskyttar: Victor Löfstedt, Malte Sjögren, Robin Sterner.

9 september (valdagen): KIK–Karlskrona 3–4 efter förlängning. KIK:s målskyttar: Tobias Dyk, Daniel Håkansson, Marcus Sirén.

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.