Blogg

Det rör på sig…

Efter en något trög start på silly season har det rasslat till den senaste veckan. Personligen tycker jag att både Tobias Dyk och Victor Laz känns som en spännande forwardsduo. Dyk med tyngd och Laz med sin fart. Och båda spelarna visade en stor vilja att komma till KIK.

Med både Dyk och Laz har KIK tio forwards i truppen, då är Zeke Backs tryout inräknad. Minst fyra forwards till ska in i truppen. Dit räknar vi in Mikael Johansson som kommer att presenteras senare i sommar. Samma gäller Victor Löfstedt som enligt mina uppgifter ska vara ”klar”, men även här får vi vänta i kanske en månad innan presentationen.

Sedan surras det mycket om att klasscentern Niclas Lehmann, senast i Västerås, ska vara på väg in. Parterna har kontakt men ännu är inget klart. Skulle Lehmann välja spel i KIK har klubben en centertrio med Fredrik Hansson, Niclas Lehmann och Daniel Håkansson. Inte illa… Noterbart är att Lehmanns mamma är SVT-profilen Marie Lehmann som är aktuell som VM-reporter i Ryssland. Sedan tror jag att egna produkten Roger Ohlsson, som verkar ordentligt på gång efter sin hjärnskakning, lär komma överens med KIK om ett kontrakt. Det förhandlas där…

Däremot ser det ut som att trotjänaren Viktor Holmkvist, med sex raka säsonger i KIK, får titta omkring sig för att hitta ny klubbadress. ”Honken” placeras hos rivalen Kallinge/Ronneby och det hade varit en kittlande övergång. Jag tror inte det hade varit helt fel med omstart för ”Honken”, som hade det tungt under förra säsongen. Dessutom står det klart att Sonny Karlsson inte kommer att lira i KIK framöver. Sonny är sugen på ett nytt utlandsäventyr.

Många rykten på forwardssidan – däremot är det väldigt tyst om backar in. Minst två till ska in och det snackas om att det ska in rutinerade och offensiva backar. Men det kan nog dröja ett tag innan vi ser något nytt på backsidan.

x x x

KIK blöder ekonomiskt och släpar efter med betalningar till Skatteverket. En skuld på över 300 000 finns hos Kronofogden och det är klart att det är bekymmersamt för klubben. Men ordförande Falk säger att man har koll på läget och att skulden kommer att regleras när som helst. Men det har man sagt innan…

Det blir otroligt spännande att läsa hur det ekonomiska resultatet kommer att bli för förra verksamhetsåret. Enligt Falk kommer KIK få Joel Perssons NHL-pengar i september och det talas om över 700 000 kronor. Snacka om välbehövligt tillskott i kassan…

Det var allt för denna gång.


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Johan Lundgren (Kallinge/Ronneby), Victor Laz (Tingsryd), Tobias Dyk (Hvidovre), Calle Krantz (HC Dalen), Hugo Danielsson (AIK J20), Daniel Håkansson (HC Dalen), Zeke Back, tryout (Mörrum), (Mikael Gath (tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Jonas Halvarsson (Borlänge), Johan Skinnars (Västerås), William Wikman (do), Acke Ringström (do), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby),  Ibrahim Khalid (klubb ej klar), Sonny Karlsson (utomlands, klubb ej klar), Joakim Strandberg (Tyringe), Amil Krupic (klubb ej klar), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Mats Lusth (Mora IK).

Rykten in: Victor Löfstedt (IK Oskarshamn), Niclas Lehmann (Västerås).

Rykten ut: Tobias Björklund (får ej förlängt), Viktor Holmkvist (Kallinge/Ronneby).

Förlängningar: Oliver Tornerefelt (mv), Christoffer Rasch (back), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Fredrik Hansson (center), Marcus Sirén (forward), Malte Sjögren (forward), Herman Hansson (forward), Hampus Forsling (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Christoffer Rasch, Hugo Danielsson (ny) Calle Krantz (ny).

Forwards/centrar: Malte Sjögren, Herman Hansson, Marcus Sirén, Zeke Back (tryout), Hampus Forsling, Fredrik Hansson, Johan Lundgren (ny), Daniel Håkansson (ny), Victor Laz (ny), Tobias Dyk (ny).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel