"Det saknades både fart och finess mot SSK"

Blogg

I de två första hemmamatcherna har vi fått se KIK skölja över sina motståndare för att sätta tonen. Då har vi också fått se långa anfall där KIK tryckt ner motståndaren i sin egen zon. Den egenskapen saknades mot Södertälje och det tillsammans med fyra insläppta mål på 21 minuter gjorde att KIK kammade noll mot SSK.

Södertälje är ingen drömmotståndare för KIK.
På kanelbullens dag kom femte raka förlusten mot ”kringlorna.”
Och det efter en ganska degig historia.
I första perioden var KIK bra – med offensiva glasögon.
Visst, man hade lite backflyt när SSK kunde vända efter en utvisning och få en relativt billig straff fram till 2–2.
Men både kvitteringen till 1–1 och ledningsmålet till 3–2 med 27 sekunder kvar av den första perioden var billiga baklängesmål.
Wallin borde nog ha norpat första målet och i situationen innan Nick Olesens mörsare till 3–2 så gick Morten Jensen bort sig i mittzon så det bara sjöng om det.
Det var inte direkt allsvensk klass på det backspelet.
När KIK sedan lekte hönsgård i början av mittperioden så blev uppförsbacken ännu brantare.
Och när vi sedan satt och väntade på operation upphämtning så blev vi helt blåsta.
Södertälje spelade smart medan KIK saknade både fart och finess.
Framför allt fart. Och i synnerhet i powerplay.
Det ger varken mål eller poäng att spela runt pucken men lite eleganta vrickningar och småfin puckbehandling.
Här måste KIK hitta ett rakare och mer effektivt powerplay.
För det där snacket om hur viktigt det är att vara vass i special teams behöver jag väl inte dra en gång till?
På söndag blir det ännu viktigare att vara skarp.
Då kommer serieledare Björklöven hit med sitt formtoppade gäng.
Joakim Fagervalls manskap har roffat åt sig 17 av 18 poäng under säsongsinledningen.
Ska KIK lugga ”Löven” på poäng så krävs det ett snäpp upp.
Av samtliga spelare.

********

Skadeläget:

Joel Gistedts knäskada har en oklar status i dagsläget. Han själv var inte alls sugen på att prata om skadan efter matchen mot SSK och Mikael Gath hade inte mycket mer att berätta. Klart är i alla fall att Gistedt haltade rätt rejält i korridoren och det är redan nu klart att han inte spelar mot Björklöven på söndag. I Gistedts frånvaro hade KIK lånat in Mörrums 22-årige målvakt Jonathan Ståhlberg som båsöppnare.

Amil Krupic fick en otäck tackling mot huvudet och tvingades bryta matchen i den andra perioden. Tveksamt om han lirar på söndag.

Även Viktor Wahldén fick en smäll mot huvudet och tog sig för näsan när han åkte ut i båset, men ”Walle” spelade sedan vidare. Dock borde Ludwig Blomstrand ha fått matchstraff för sitt tilltag mot Wahldén. Det var en ren hämndaktion för ett gruff som hade hänt vid SSK-båset bara sekunder tidigare. Lite löjligt gjort, och framför allt onödigt.