Blogg

Dra KIK nytta av Kinnarps Arena?

KIK visade fina intentioner mot Huddinge, men vek ner sig i slutskedet av matchen och förlorade sista 12 minuterna med 0–3, vilket naturligtvis inte är godkänt. Men helhetsbilden av matchen måste ändå ses som positiv då KIK höll jämna steg med serieledaren och mer än så.

Det är tätt mellan matcherna nu i januari och lördagens bortamatch mot svårspelade HC Dalen är riktig vattendelare. Segraren hakar på topplagen, medan förloraren hamnar i mittens rike och kan ”nästan” glömma snacket om topp 3, som minst ger en playoff 2-plats. Matchen spelas som sagt i HV71:s borg, Kinnarps Arena, och Dalen hoppas på storpublik. Det snackas om ettans publikrekord (5 176) men det är ju bara skrattretande.

För det första är det ingen gratismatch vilket hade gett större förutsättningar för storpublik.

För det andra drar inte Dalen något större intresse till sig i Jönköping.

Och för det tredje är det inte direkt en avgörande match, även om det en är viktig match som jag har nämnt tidigare.

Två busslaster med KIK-fans plus en del andra som tar annat färdmedel kommer att göra att det här kommer att kännas som en hemmamatch för KIK – även om det kommer bli väldiiigt ödsligt. Publikmässigt tror jag det blir en fördel för KIK.

x x x

KIK ser ut att komma till start med samma lag som senast. Det är alltid bra med kontinuitet. Något som kommer betala av sig när det är tätt med matcher.

Tips? 3–1 till KIK.

x x x

Annars noterar jag att Vimmerby fortsätter att ösa på. Hemmamatchen mot Huddinge på söndag blir en häftig utmaning för smålänningarna som tillsammans med Dalen är de största överraskningarna hittills i allettan södra. Visby/Roma verkar inte trivas alls utanför Gotland. Nu har man visserligen mött lag som KIK, Huddinge och Vimmerby. Men en målskillnad på 3-21 på dessa matcher imponerar inte alls.

Även Kallinge/Ronneby har det tungt. Nu får man tillbaka lagkaptenen Andreas Nordfeldt inför matchen mot topplaget Hudiksvall i helgen. Seger där och det kan bli en nystart för grundseriesegraren.

x x x

/Daniel