Blogg

En glimt av gamla KIK, Ohlsson lär missa seriepremiären och Sammalmaa tog chansen

Jag bevittnade KIK:s första match i hemmacupen mot Västerås och det var en glimt av fjolårets KIK vi fick se. Svårspelade, rejält försvarsspel och tunga i anfallszon. Då ska man ha klart för sig att spelare som Johan Skinnars (ryggskott), Jonas Halvarsson (knä), Sonny Karlsson (do), Daniel Andersson (do) och Malte Sjögren (hjärta) saknades. Inte vilka duvungar som helst…

Efter Skinnars bortfall valde KIK att låna in Malmöjunioren Filip Lennström till cupen.

KIK vann matchen med 2–0 efter mål av Simon Norberg och Rasmus T. Andersson. Dock var matchens snackis Roger Ohlssons brutala tackling mot förre lagkamraten Fredrik Hetta. Västeråsspelaren, som inte var puckförare, fick sig en rejäl körare och fick ledas av isen. Förmodligen rör det sig om en hjärnskakning. Ohlsson fick, helt rätt, matchstraff och riskerar nu att missa inledningen av hockeyettan. Enligt Västerås hemsida kommer domarna som dömde matchen att rapportera händelsen till disciplinnämnden.

Den minnesgoda kommer väl ihåg att Kim Runermark missade ett par match i upptakten av hockeyettan i fjol efter att ha sänkt Panterns Patrik Blomberg med en huvudtackling. En avstängning på Ohlsson skulle komma olägligt då Halvarsson, Karlsson, Andersson och Sjögren samtliga med största sannolikhet inte är på isen den 16 september i seriepremiären mot Hanhals.

Annars noterade jag att nyförvärven tog för sig mot Västerås. Niklas Lindmark röjde i försvaret, Mikael Johansson stod i skottlinjen x antal gånger och Simon Norberg och Rasmus T. Andersson blev målskyttar.

x x x

KIK vann även sin andra cupmatch, seriekollegan Kallinge/Ronneby slogs tillbaka med 6–4. Här tog verkligen Joonas Sammalmaa chansen att spela till sig ett kontrakt. Två mål och två assist och förtroendeingivande spel. Det måste ha imponerat på Mats Lusth…

Jag såg själv inte matchen, men har hört att även Robin Sterner var vass i matchen. Söndagens match mot Västervik blir lite av en final då båda lagen har vunnit sina två inledande fajter. Efter matchen kanske vi får besked om framtiden för framför allt Joonas Sammalmaa och kanske även Robin Sterner.

x x x

KIK:s försäsong:
10 augusti: 
IK Oskarshamn–KIK 1–2 efter straffar. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Johan Skinnars (avgörande straffen).

18-19 augusti: Miniläger i Danmark med två matcher på schemat:

18 augusti: Rödovre–KIK 2–0.

19 augusti: Rungsted–KIK  3–2 efter straffar. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Sonny Karlsson.

23 augusti: KIK–Nybro 0–1.

29 augusti: KIK–Halmstad 1–2. KIK:s målskytt: Rasmus T. Andersson.

1–3 september: Träningsturnering i Kristianstad med fyra lag: KIK, Västervik, Kallinge/Ronneby och Västerås.

KIK:s cup:

Kallinge/Ronneby – Västervik 0-3

1 september: KIK– Västerås 2–0. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Rasmus T. Andersson.

2 september: KIK–Kallinge 6–4. KIK:s målskyttar: Joonas Sammalmaa 2, Christopher Lindholm 2,  Marcus Sirén, Amil Krupic.

Västerås – Västervik 1-4

Tabell efter två omgångar:

1. Västervik 6p 7-1 +6

2. Kristianstad 6p 8-4 +4

3. KRIF 0p 4-9 -5

4. Västerås 0p 1-6 -5

3 september: 

Västerås IK – Kallinge/Ronneby IF (14.00)

KIK–Västervik (17.00).

x x x

8 september: KIK–Tyringe (19.00).

13 september: Nybro–KIK (19.00).

Seriepremiär den 17 september borta mot Hanhals (16.00).

x x x

Jag noterar att Vimmerbys tränare Magnus Jansson har lämnat sitt uppdrag. ”Magnus har fått en personlig situation som inte går att kombinera med uppdraget som tränare för Vimmerby. Han är ledsen över att tvingas lämna, men som det ser ut just nu går det inte att fortsätta”, säger sportchefen Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Trion Tobias Jahr, Lennart Sandh och Jonas Levin tar över tills vidare.

Jag noterar också att hockeyettans upptaktsträff är den 12 september. För den södra serien är det Jönköping som gäller. Det börjar närma sig, härligt!

x x x

/Daniel