Blogg

Sa den här matchen något om säsongens KIK?

Efter den första perioden mot Oskarshamn var jag helt inställd på att KIK skulle åka på stordäng. Endast en storspelande Joel Gistedt höll nere siffrorna på en smickrande nivå för KIK. Oskarshamn med Joakim Thelin i spetsen gjorde lite som de ville och det var stundtals kattens lek med råttan. KIK var utspelat, men när väl KIK kom in i offensiv zon så hände det grejer. Och det är lite så jag känner just nu kring säsongens KIK. Framåt sprudlar det av offensiv styrka och kreativitet, målvaktssidan är stark, men försvaret blandar och ger och det finns ingen synk mellan lagdelarna. Ser lite förvirrat ut. Det fanns stora ytor att operera på för IKO-spelarna. Fortsätter den här trenden så kommer vi att få se målfester i var och varannan KIK-match. Den gode Andreas Lilja har en del att jobba på med backsidan. Och kanske skulle han fundera på att snöra på sig skridskorna…

Joel Gistedt hade en del att göra i första perioden. Foto: Bosse Nilsson

KIK ska dock ha en stor eloge för de två sista perioderna. Ja, Oskarshamn fortsatte att skapa lägen, men KIK stod upp på ett bättre sätt och vek aldrig ner sig fullständigt. I den tredje perioden var det närmare 2–2 än 1–3, även om just det blev slutresultatet efter mål i öppen kasse efter 19.59. Oskarshamn drog ner på tempot och verksamheten och KIK ökade, vilket KIK får ta med sig inför framtiden.

Noterbart var att trion; Christoffer Rasch, Herman Hansson och Johan Lundgren missade matchen på grund av sjukdom. Gath räknade med att Rasch och Hansson skulle kunna spela mot Kallinge på lördagskvällen. Däremot blir det inget cupspel alls för Johan Lundgren. På tryoutsidan fick Zeke regelbunden istid, medan Noa Lindqvist-Muci satt av hela matchen på bänken. Rutinerade backen Fredrik Lindblom åkte på en smäll i slutet av matchen, men det skulle inte vara någon fara för lördagsmatchen, enligt Gath.

Annars så imponerade Robin Sterner (inte helt oväntat) direkt i comebacken. Utan en träning med laget i kroppen så visade centern vilken tillgång han kommer att bli. Joel Gistedt var vass i holken. Bland backarna märkte jag mest av Rasmus Rundgren, som fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Framåt fanns det en hel del plusvarianter, men även lite minus. Daniel Håkansson hade inte en av sina bättre kvällar och spelade för svårt. Där finns det betydligt mer att hämta framöver. För KIK:s del är det bara upp på hästen igen på lördagskvällen då prestigemötet med Kallinge/Ronneby väntar. Nedsläpp kl. 18.00.

Robin Sterner övertygade i KIK-tröjan.                       Foto: Bosse Nilsson


Cupens spelschema

Fredag: 19.00: KIK–IK Oskarshamn 1–3. Kallinge/Ronneby–Karlskrona HK 3–7 (spelades i Kallinge).

Lördag: 15.00: Karlskrona HK–IK Oskarshamn. 18.00: KIK–Kallinge/Ronneby.

Söndag: 14.00: Kallinge/Ronneby–IK Oskarshamn. 17.00: KIK–Karlskrona HK.

Tabell

1.  Karlskrona HK 3 poäng (+4)

2. IK Oskarshamn 3 poäng (+2)

3. Kristianstads IK 0 poäng (-2)

4. Kallinge/Ronneby 0 poäng (-4)

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.