Blogg

Extraordinärt läge i KIK

Som KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson sa i går torsdag, så är det ett extraordinärt läge i KIK med bara veckan kvar till premiären mot Hanhals.

Till matchen mot Tyringe på fredagskvällen har KIK endast sju ordinarie forwards tillgängliga. De som saknas är Roger Ohlsson (avstängd under utredning), Viktor Holmkvist (do), Daniel Andersson (rehabar efter knäskada), Malte Sjögren (snart tillbaka efter hjärtsjukdom), Johan Skinnars (inte helt kry i sin rygg), Sonny Karlsson (knä). Dessutom är backen Jonas Halvarsson (knä) månader bort från sin debut i KIK.

Lägg till att Eric Backman nyligen lämnade KIK, så förstår man att det är ett speciellt läge i KIK. Just nu finns det bara sex ordinarie backar som är friska.

Till matchen mot Tyringe hälsar Joakim Johansson att han löst fem intressanta forwards, vilket gör att KIK kommer att kunna gå runt på fyra kedjor. Det är ett aber att KIK inte kan lyfta fram lovande juniorer. Där har föreningen en del att jobba med. Hockeygymnasium i stan är ett bra första steg.

x x x

Det ska bli spännande att se vad årets Tyringe kan bjuda på. Ungt och fräscht ska det vara. De vill nog knäppa ”storebror” på näsan, även om det bara handlar om en träningsmatch.

x x x

Givetvis är SHL-spelaren Joel Persson på plats i hallen i kväll. ”Ska bli kul o se derbyt ikväll mellan seriefavoriten o en av allettan utmanarna!”, twittrade Joel Persson i dag.

x x x

Slutligen noterar jag att KIK-fostrade Hugo Nilsson, forward i Malmö Redhawks, är uttagen i Skånes TV-pucklag.

/Daniel