Blogg

First Hotel Christian IV Cup – eller kort och gott hemmacupen

Så är då KIK:s genrep här. Hemmacupen ser på förhand intressant ut med allsvenska IK Oskarshamn och Karlskrona HK på besök. Krydda det med storsatsande Kallinge/Ronneby så ser det väldigt spännande ut. Här har KIK lyckats bra med att formera cupspelet.

Det finns en hel del spelare med KIK-bakgrund i två av lagen som gästar. I Oskarshamn finns fjolårets powerplay-kung Måns Hansson och spelskicklige Victor Öhman, som gjorde ett gästspel i KIK häromåret. Eric Backman, Daniel Andersson, Victor Holmqvist och Sebastian Magnusson är Kallinges KIK-koppling i cupen. Mängder med profiler alltså och flera prestigefyllda matcher är att vänta.

KIK har haft en del sjukdomar i laget i veckan och spelare som Fredrik Hansson, Victor Löfstedt, Johan Lundgren och Marcus Sirén har saknats. Av det jag har hört så saknades Löfstedt och Lundgren på torsdagsträningen och lär i alla fall missa fredagsfajten mot Oskarshamn, Löfstedts gamla gäng.

Annars känner man en nyfiken på att få se hur KIK står sig mot så pass tufft motstånd och framför allt att se Robin Sterners debut. Fast viktigast blir cupen för tryoutdon Zeke Back och Noa Lindqvist-Muci. Sista chansen att spela till sig ett kontrakt. Kollega Marcus Nilsson tog sig ett snack med KIK-produkten inför cupen.

Med Back och Lindqvist-Muci har KIK 15 forwards i truppen. Känns som minst en för mycket. Mitt tips är att Zeke Back får kontrakt. Svaret får vi efter cupen.

Zeke Back.                                                      Foto: Daniel Grozdanovski

Noa Lindqvist-Muci.                                          Foto: Daniel Grodanovski

Cupens spelschema

Fredag: 19.00: KIK–IK Oskarshamn. Kallinge/Ronneby–Karlskrona HK (spelas i Kallinge).

Lördag: 15.00: Karlskrona HK–IK Oskarshamn. 18.00: KIK–Kallinge/Ronneby.

Söndag: 14.00: Kallinge/Ronneby–IK Oskarshamn. 17.00: KIK–Karlskrona HK.

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.