Blogg

Första träningsmatchen

KIK inleder träningsmatchandet på torsdagskvällen med att möta allsvenska IK Oskarshamn på bortais. Jag hade gladeligen varit på plats, men så blir det inte. Det kommer fler matcher…

Tio träningsmatcher väntar och precis som i fjol är det försvarsfokus i inledningen av försäsongen. Just försvarsspelet var något som fungerade väldigt bra under hela förra säsongen för KIK:s del. Och att i princip hela backsidan är intakt borgar för att det kommer bli kvalité i försvarsspelet. Nu handlar det om att integrera de nya spelarna i Lusths tänk.

x x x

Enligt ett inlägg på KIK:s hemsida kommer följande kedjor att bilda formationer i kväll:

Herman Hansson-Johan Skinnars-Fredrik Hansson, Mikael Johansson–Simon Norberg–Marcus Sirén, Sonny Karlsson–Daniel Andersson-Rasmus T. Andersson, Roger Ohlsson–Christopher Lindholm-Viktor Holmkvist.

Spännande att Skinnars och ”Hasse” paras ihop i samma kedja. Annars, på pappret, är det jämna och starka femmor.

På backsidan kommer man att rotera på de sju backar som är tillgängliga. Jonas Halvarsson rehabar som bekant för en knäskada. Målet kommer, enligt Mats Lusth, att vaktas av Joel Gistedt.

x x x

Notera att förre KIK-forwarden Malte Sjögren lirar i IK Oskarshamn. IKO har varit på is i ett par veckors tid, så det här kommer bli en tuff värdemätare för KIK.

x x x

Tips? 3–2 till Oskarshamn.

x x x

/Daniel