Blogg

Helt rätt matchning av Gath

Det var i min mening två snackisar efter KIK–Tyringe.
1. Först att Mikael Gath valde att låta stjärntrion (ja, det är mina ord Mikael Gath): Victor Löfstedt, Alexander Edström och Fredrik Hansson vila. En trio som Mikael Gath vet var han har. Därför valde han att matcha till exempel tryoutduon Noa Lindqvist-Muci och Zeke Back lite hårdare i matchen. Helt rätt enligt mig då ett derby är ett bra tillfälle att se sådana spelare i skarpt läge. Dock lär det inte bli aktuellt med liknande matchning i de fem avslutande träningsmatcherna. Det var Gath tydlig med efter matchen. Två matcher i Danmark den kommande veckan och tre fajter i hemmacupen mot bustufft motstånd. Matcher där det krävs stora trupper och spets…

2. Oliver Tornerefelt. Målvaktstalangen som fick vinna mot sitt gamla gäng, vilken grej. Det måste kännas skönt för 19-åringens som gjorde en fullt godkänd insats i holken. Kanske skulle han ha täckt förstakrysset bättre på Sanny Hafströms prickskytte i fem mot tre. Men jag vet inte, det var ett svårt läge. Läs en längre intervju med Oliver efter matchen här där han bland annat berättar om att SHL-stärnan och förre KIK-spelaren Joel Persson hade ett finger med i spelet när målvakten kom till KIK.


Oliver Tornerefeldt.                                           Foto: Daniel Grozdanovski

x x x

Efter tio minuter i första perioden trodde jag helt ärligt att det skulle bli en utklassning. KIK satte upp högt tempo och dikterade villkoren fullständigt i den första perioden. Victor Laz och Hampus Forslings kombinationsmål till 2–0 var matchens delikatess. Två forwards som verkligen hittade varandra i matchen. Det såg spännande ut där. KIK slog av på takten i den andra perioden, samtidigt som Tyringe jobbade sig in i matchen. KIK kom dock starkt tillbaka i den tredje perioden. Det borde ha blivit fler än tre mål från KIK:s sida. Sedan var det väl kanske inte den mest välspelade matchen i Kristianstads Ishall. Över 500 personer på läktarna. Godkänt!


KIK:s träningsmatcher

12 augusti: KIK–Herlev 2–3 efter straffar. KIK:s målskyttar: Fredrik Hansson, Victor Löfstedt (straff).

24 augusti: KIK–Tyringe 3–1. KIK:s målskyttar: Rasmus Rundgren, Hampus Forsling, Marcus Sirén.

30 augusti: Träningsmatch borta mot Rungsted (19.00).

31 augusti: Träningsmatch borta mot Rödovre (19.00).

7-9 september KIK:s hemmacup:

7 september: KIK–Oskarshamn (19.00).

8 september: KIK–Kallinge/Ronneby (18.00).

9 september (valdagen): KIK–Karlskrona (17.00).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel