Blogg

Julhälsning från Hockeybloggen

Det har varit svag uppdatering här den senaste tiden. Det har sina skäl, men nu ser vi framåt.

Julen är här och det innebär att det bara är dagar kvar innan KIK kliver in i allettan-dimman. Och som ”vanligt” har det hänt en hel del i KIK sedan grundserien tog slut.

Vi kan börja med att ”Jocke” Johansson nu enbart är sportchef efter en allt för hård arbetsbelastning under hösten. Och det är lät att förstå då han även har ett civilt jobb som upptar mycket tid. Lägg till en osannolik KIK-höst gällande skador, avstängningar och sjukdomar så förstår ni att sportchef Johansson har haft en del att göra. Dessutom har han en familj att ta hand om. Detta kändes som ett klokt val.

Och kikar vi hur det ser ut i andra sporter i stan så har både Jesper Larsson i IFK Kristianstad och Anders Swahn (inte kvar i KFC längre) klivit av assisterande-upppdraget för att enbart fokusera på sportchefsjobbet. Det sliter mer än man tror att dubblera.

In för ”Jocke” i båset kommer Peter Rooth, som har varit med i båset under halva grundserien. Man kan säga att han har skolats in och är nu redo för skarpt läge. Rooth, som i våras avslutade en lång spelarkarriär, har under hösten varit fystränare i KIK. Och enligt vad jag har hört har han fått mycket ris för sitt jobb. Rooth känner till klubben och många av spelarna. Jag tycker det är en bra lösning. Sedan är Mats Lusth och Peter Rooth två helt olika personligheter, men jag tror det kan klaffa bra. Rooth har ansvaret för backsidan.

x x x

Med Christopher Lindholm (knä), Sonny Karlsson (hjärnskakning) Roger Ohlsson (do) och Joakim Strandberg (höft) skadade har KIK varit på spelar- och målvaktsjakt. KIK agerade snabbt på målvaktsfronten och tog in unge Oliver Tornerefelt från Tyringe. På spelarsidan kommer nygamle KIK-spelaren Simon Stark att vara med i Kallingematcherna. Dock är chanserna små att KIK får behålla Stark längre än så då Halmstad har uttryckt att man vill ha tillbaka honom direkt. Men ett smart och klokt lån av en rutinerad spelare som har hjärta för klubben (får man anta).

24Kristianstad var först med att skriva om att Trojaduon Elias Edström och Tobias Törnkvist ansluter till KIK som lån lagom till starten allettan. Enligt mina uppgifter är det klart med Trojaduon och att de kommer att presenteras för KIK under julhelgen. Vad gäller längden på låneavtalen är det något jag får återkomma till. Edström var en nyckelspelare i Troja i fjol och Törnkvist är en jobbig spelare att möta. En sådan spelartyp som Mats Lusth har saknat, något han själv uttryckte efter sista grundseriematchen mot Tyringe.

x x x

Bussresa till Jönköping (bortamatch mot Dalen i Kinnarps Arena) och Swishinsamling till ett nyförvärv. KIK-supportrarna har verkligen vaknat till lagom till allettan. Dessutom var klacken grym mot Tyringe. Mer sådant i Kristianstads ishall, tack!

 

Efter KIK:s sista match mot Tyringe tippade jag allettan. För er som inte tagit del av det lägger jag det här under:

1. Huddinge IK

————————–
2. Kristianstads IK
3. Kallinge/Ronneby IF

———————————
4. Hudiksvalls HC
5. Nybro Vikings
6. Visby/Roma
7. Vimmerby HC
8. HC Dalen
———————————
9. Väsby IK
10 Valbo HC

x x x

Dubbelmöte med Kallinge/Ronneby. Det blir något det för KIK. En fingervisare om var KIK står den här säsongen. Med tanke på alla skador har hösten varit svårtydd. Det är upp till bevis nu.

x x x

Slutligen vill Hockeybloggen önska alla läsare en god jul!