Blogg

Kaoset tar aldrig slut

Nu är det kanske en orättvis rubrik, igen. Det är ju inte turbulent i truppen om man ser till harmoni och så vidare, men skadeläget i KIK är som en svart komedi som aldrig vill ta slut.

Inte nog med att Christoffer Raschs höstsäsong är över, även Hampus Forsling säsong och förmodligen karriär är över. Smällen han fick mot ryggen i den andra perioden mot Kallinge/Ronneby tog väldigt hårt och nu orkar inte 24-åringen med ryggproblemen längre. Problem som har gäckat honom i flera år. Trist för Forsling och trist för KIK som blir av med en trevlig prick som ger energi till laget. KIK har inte speciellt många retstickor i truppen och nu blir det ännu viktigare att Herman Hansson håller sig frisk framöver. Om man nu inte skulle hitta en sådan spelartyp på marknaden.

På onsdagseftermiddagen blev det klart att Tony Pappila kommer att tillhöra KIK resterande del av säsongen. Det kom väl inte som någon större överraskning då Pappila har haft det tufft att ta en plats i IK Pantern. Jag är lite halvtveksam till värvningen, men får Pappila i gång sitt målskytte kan han bli guld värd för KIK. Men det är ingen spelare som lyfter laget till oanade höjder, det ska man komma ihåg. Samtidigt är det få spelare i dagens KIK som på egen han kan leda laget. Dock ska man komma ihåg att Mikael Gaths KIK är i stort behov av spelare och då fyller Pappila en viktig funktion.

Till seriefinalen mot Vimmerby kommer KIK (om inget händer fram till nedsläpp) har KIK sex backar och elva forwards tillgängliga. Säkerligen kommer någon center att få dubblera och spela vart tredje byte.

De som saknas mot Vimmerby är: Calle Krantz (axelskadad), Christoffer Rasch (knä), Zeke Backe (sjuk), Tobias Dyk (hjärnskakning), Marcus Sirén (hjärnskakning), Roger Ohlsson (nacke/hjärnskakning) och så Hampus Forsling som har slutat. Det är ingen kort lista det.

Trots att KIK inte har haft de bästa förutsättningarna inför matchen så tror jag på en rejäl urladdning i kväll. Joel Gistedt är i magisk form och lär spika igen. Jag tror på en KIK-vinst med 5–2. Kom ihåg var ni läste det först. Men själva seriefinalen känns rätt sval, faktiskt. Inget som får mig att hoppa av entusiasm i alla fall. Matchen lär inte dra nog några 1 000 åskådare, men kanske hettar det till i hallen ändå?

Tabellmässigt skulle en trepoängare i princip säkra en plats i allettan för KIK.

x x x

William Pethrus, herre jävlar vilken debut. Det såg spännande ut och det ska bli intressant att se vad han kan prestera framöver. Debuten var riktigt bra.

x x x

Så har då KIK fått in lite NHL-pengar. Cirka 300 000 riksdaler och en ungefärlig lika stor del ska komma in i februari. Gott så, för KIK. Klubben stoppar, klokt nog pengarna i de tomma fickorna som finns, om ni förstår vad jag menar. Dock är det väldigt oroande att några sponsorer har dröjt med sina pengar till klubben. Undrar vad anledningen är till det?… Fortsättning följer.

x x x

Grozzligan mot Nybro:

3 William Pethrus.

2. Joel Gistedt.

1. Herman Hansson.

Grozzligan efter 17 omgångar:

11. Victor Löfstedt.

10. Joel Gistedt.

7. Christoffer Rasch, Fredrik Hansson.

6. Johan Lundgren, Mikael Johansson, Malte Sjögren.

5. Hampus Forsling, Hugo Danielsson, Oliver Tornerefelt.

4. Måns Hansson, Victor Laz, Fredrik Lindblom.

3. Daniel Håkansson, Tobias Dyk, William Pethrus.

2. Alexander Edström.

1. Robin Sterner, Herman Hansson.

x x x

KIK:s silly season under säsongen:

Klara in: Måns Hansson (IK Oskarshamn, lån tills vidare), Oliver Olsson (IK Pantern, lån tills vidare), Gustav Jäderberg (Kalmar HC), William Pethrus, (IK Pantern), Tony Pappila (IK Pantern).

Klara ut: Alexander Edström (Troja/Ljungby), Rasmus Rundgren (slutar), Hampus Forsling (slutar).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.