Blogg

Klara träningsmatcher plus truppbygget

Vi börjar bloggsvepet med att berätta lite om KIK:s försäsong och det blir en del Danmark. Något datum för ispremiär är inte spikad men jag skulle tippa att den sker söndagen den 5 augusti (uppdaterad, KIK har själva gått ut med ispremiär den 3 augusti, klockan 17.30).

Första träningsmatcher sker, enligt Mikael Gath, den 12 augusti då danska Herlev gästar ishallen. Sedan kommer Tyringe på besök 24 augusti. Nästa planerade träningsmatcher är helgen den 30-31 augusti då KIK:s kör sitt traditionsfyllda miniläger i Danmark. Matcher mot Rungsted (30 augusti) och Rödövre (31 augusti) väntar.

Sedan har ju KIK sin hemmacup ”valveckan” 7-9 september. KIK kommer att möta IK Oskarshamn den 7 september. Sedan väntar Karlskrona (9 september) och Kallinge/Ronneby (8 september) under helgen. Det kan nog bli en sevärd cup med tre bra genomkörare för KIK. Karlskrona spelade ju i SHL bara för några månader sedan…

Tyringe väntar i seriepremiären, förmodligen fredagen den 14 september. Ett hett premiärderby med andra ord. I andra omgången möter KIK Hanhals på bortais, sedan Helsingborg hemma och så vidare.

Enligt Mikael Gath lär det tillkomma någon träningsmatch till. Det är ett stort glapp mellan 13-29 augusti.

x x x

Hockeyettan hade årsmöte i helgen och som jag har uppfattat det kommer det vara samma serieupplägg (12 lag, 22 matcher och fem lag till allettan) som i fjol på hösten. Det har ju varit snack om sex lag till allettan men så ser det inte ut att bli. I år är det den södra– och västra serien som slås ihop till allettan. Däremot har jag hört rykten om att hockeyettan-finalen är på väg att slopas. Det är något att rota vidare i framöver.

x x x

Får Mikael Gath som han vill så kommer han att ha en trupp på två målvakter, sju backar och 14 forwards när försäsongen drar i gång. Det är faktiskt inte så många platser kvar att fylla. Stämmer Bladetsportens uppgifter gällande Joel Gistedt, Mikael Johansson och Victor Löfstedt så är det två backplatser och två forwardsplatser kvar.

Jag är mycket tveksam till att Tobias Björklund kommer att ha en av dem backplatserna. Som tidigare nämnt är backmarknaden sval just nu och det är många klubbar som har svårt att hitta kompetenta backar. På FW-sidan tror jag att Roger Ohlsson kommer att knipa en av platserna. Blir han bara helt kurant efter hjärnskakningen så har han en plats i KIK, det är i alla fall känslan jag har. Det har surrats lite om Niclas Lehmann, jag vet inte hur mycket sanning det ligger i ryktet. KIK-ledningen är svävande i svaren, samtidigt som Bladetsporten inte lyckats få tag på Lehmann själv. Kanske är han den sista pusselbiten på forwardssidan – eller inte… Det saknas i alla fall en center och center är ju Lehmann.

En som lämnar KIK efter sex raka säsonger i klubben är Viktor Holmkvist. KIK:s intresse för att förlänga var svagt efter säsongen. Det mesta talar för att ”Honken” kommer dyka upp i Kallinge/Ronneby i höst. ”Har pratat med ett par klubbar i Sverige & utomlands. Blir klart i början av juli”, skriver ”Honken i ett sms till Bladetsporten.

Truppläget just nu:

Målvakter:

MV 1: Joel Gistedt (presenteras senare i sommar).

MV 2: Oliver Tornerefelt.

 

Backar:

Back 1: Fredrik Lindblom.

Back 2: Viktor Wahldén.

Back 3: Christoffer Rasch.

Back 4: Calle Krantz.

Back 5: Hugo Danielsson.

Back 6: ?

Back 7:?

 

Forwards/centrar:

FW1: Fredrik Hansson (center).

FW2: Victor Laz.

FW3: Malte Sjögren.

FW4: Daniel Håkansson (center).

FW5: Herman Hansson.

FW6: Johan Lundgren.

FW7: Tobias Dyk.

FW8: Hampus Forsling.

FW9: Marcus Sirén.

F10: Zeke Back (tryout).

F11: Victor Löfstedt (presenteras senare i sommar).

F12: Mikael Johansson (presenteras senare i sommar).

F13: Roger Ohlsson?

F14: ?


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Johan Lundgren (Kallinge/Ronneby), Victor Laz (Tingsryd), Tobias Dyk (Hvidovre), Calle Krantz (HC Dalen), Hugo Danielsson (AIK J20), Daniel Håkansson (HC Dalen), Zeke Back, tryout (Mörrum), (Mikael Gath (tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Jonas Halvarsson (Borlänge), Johan Skinnars (Västerås), William Wikman (do), Acke Ringström (do), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby),  Ibrahim Khalid (klubb ej klar), Sonny Karlsson (utomlands, klubb ej klar), Joakim Strandberg (Tyringe), Amil Krupic (klubb ej klar), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Mats Lusth (Mora IK).

Rykten in: Victor Löfstedt (IK Oskarshamn), Niclas Lehmann (Västerås).

Rykten ut: Tobias Björklund (får ej förlängt), Viktor Holmkvist (Kallinge/Ronneby/Danmark).

Förlängningar: Oliver Tornerefelt (mv), Christoffer Rasch (back), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Fredrik Hansson (center), Marcus Sirén (forward), Malte Sjögren (forward), Herman Hansson (forward), Hampus Forsling (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Christoffer Rasch, Hugo Danielsson (ny) Calle Krantz (ny).

Forwards/centrar: Malte Sjögren, Herman Hansson, Marcus Sirén, Zeke Back (tryout), Hampus Forsling, Fredrik Hansson, Johan Lundgren (ny), Daniel Håkansson (ny), Victor Laz (ny), Tobias Dyk (ny).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel