Blogg

Kölhalning, boxplay och avsaknaden av egna produkter

KIK gjorde processen kort med Halmstad i den första perioden. Gästerna kom till spel utan förstekeepern Adam Ohre, vilket gjorde att unge Jacob Crespin fick chansen mellan stolparna. KIK utnyttjade läget och efter 8.50 fick Crespin nog och bytte med Adam Ahnberg. Då var ställningen 3–0 och matchen i princip avgjord.

Halmstad drog på sig mängder med onödiga utvisningar och KIK kunde gå fram till 5–0 (!) efter 20 minuter. Halmstad kröp närmare i den andra perioden och hade inte Malte Sjögrens 6–2-mål kommit hade det kunnat bli spännande. För strax efter Sjögrens mål åkte Simon Norberg på ett matchstraff.

Till slut vann KIK komfortabelt med 8–4. Firma Johan Skinnars (1+4)/Fredrik Hansson (1+4) hade show och fortsätter att spruta in poäng. Hansson leder poängligan sex poäng före Skinnars. ”Hasse” har ett poängsnitt på 2,05 per match. IMPONERANDE.

x x x

I och med segern hakade KIK av Halmstad – dock vann Tranås borta mot HA74 och är fortfarande fem poäng bakom KIK. Tre omgångar återstår.

I och med att både Vimmerby och Nybro plockade poäng i fredagens toppmöte får dem betraktas som klara för allettan. Skulle Dalen tappa poäng mot Helsingborg i eftermiddag så är man Tranås huvudsikte.

För KIK:s del bör det räcka med tre poäng – då Tranås har både Vimmerby och Nybro kvar på schemat.

Visst, KIK överlevde fem minuter i boxplay när Simon Norberg hade felat, men just boxplay (tre insläppta mot Halmstad) har varit ett aber för KIK den här säsongen. Laget är sämst i den södra hockeyettan i den spelformen och det håller ju inte om man ska vara med i toppen. Sådana detaljer som kan avgöra i ett eventuellt playoffspel.

Förra säsongen hade KIK spelare som Mikael Larsson, Roger Ohlsson, Filip Petersson och Peter Rooth i boxplay. Tre av dem egna produkter. Och jag tror inte man ska underskatta värdet av spelare från de egna leden. Larsson och Rooth försvann som spelare inför den här säsongen. Rooth är kvar som fystränare (bra) och har även synts till i båset (bra det med) under matcherna den senaste månaden. Roger Ohlsson har knappt spelat i höst = KIK har inte haft någon med moderklubb Kristianstads IK på isen.

Jag tror man får några extra procent av sådana spelare med klubbhjärtat på rätta stället. Sedan är det viktigt att det finns spelare som har varit i klubben i många år så som; Fredrik Hansson, Viktor Holmkvist, Fredrik Lindblom, Joakim Strandberg, Acke Ringström och Christopher Lindholm.

x x x

Lika svagt som KIK är i boxplay lika vasst är man i powerplay (bäst i serien). Dirigenterna Fredrik Hansson och Johan Skinnars är svårstoppade.

x x x

//Daniel