Blogg

Kommunikation är A & O

Först och främst får jag be om ursäkt över att jag inte har uppdaterat bloggen den senaste tiden. Det har varit intensivt på jobbet. En dålig ursäkt kanske, men väl en ursäkt.

Det är många supportrar som hör av sig och undrar vad som händer i Kristianstads IK. Klubbar eller klubbar i olika divisioner presenterar både tränare och spel, men i KIK är det knäpptyst… Visst, det har förmedlats att det snackas med tränare och att en framtidsplan, om vi kallar det så, ska presenteras när som helst. Men den senaste veckan har det varit silenzio stampa från ledningen och det är klart att det spär på spekulationer. Varför tar det så lång tid? Pelle Svensson är huvudspåret som tränare och sportchef, men där verkar det gå trögt. Varför?

Jag hade ett snack med KIK:s ordförande Christian Falk i går.

Ta del av bloggintervjun här nedan:

Hur går det med tränarfrågan. Ni hade förhoppningar om att presentera något den här veckan?

– När man har med människor att göra så kan det ta längre tid än vad man hade trott i ett första skede. Nu är vi inne i ett skede där vi förhandlar med tränare. Det jag har lärt mig av de två senaste veckorna är att jag inte ska säga några tider när saker och ting ska bli klara. Sedan förstår jag om supportrarna undrar vad som händer, men jag tror även att de har förståelse för vårt jobb. Det är stort intresse för vår hockeyklubb och det betyder att vi har gjort något bra de senaste åren. Jag känner ingen panik och vill ej stressa. En del allsvenska- och division I-klubbar har inte presenterat tränare än. Det får ta den tid det tar, bara det blir rätt.

Hur går det med framtidsplanen?

– Det är full rulle med den. Vi håller på och diskuterar och håller på att ta det helt i hamn.

Hur är det med ekonomin? (- 700 000 kronor i eget kapitel inför det här räkenskapsåret)?

– Vi har bokslut snart och då kommer ni få reda på det. Sedan har vi årsmöte i slutet av maj. Det kan jag säga är att inte är orolig för Kristianstads IK:s framtid.

Spelare lämnar och ryktas bort. Det snackas om spelarflykt. Samtidigt har ni inga spelare på kontrakt för nästa säsong. Är du orolig?

– Spelarflykt är dina ord och det är en enligt mig en överdrift. När spelare lämnar för klubbar högre upp i seriesystemet ser jag det som. Som jag sa innan, jag är inte orolig.
x x x
Falks ord i all ära, men visst är det en olustig känsla runt klubben nu? Visst, jag förstår att klubben vill jobba i lugn och ro, men att inte informera sina medlemmar och supportrar utåt är rätt illa. Det hade räckt med en text på hemsidan, bara för att berätta lägestatusen i klubben.
KOMMUNIKATION OCH TYDLIGHET, TACK.
x x x
Några sju spelare som har förlängt kontraktet med KIK har det inte blivit av än. Kanske hade jag fel i mina uppgifter, kanske inte. För några dagar sedan fick jag uppgifter om att Tony Pappila skulle stanna i KIK. Någon dag senare presenterades han för IK Pantern. Silly season i sitt esse.
Under veckan dök det upp rykten om Acke Ringström och Måns Hansson. Och det handlar om allsvenska klubbar för backduon. I Ackes fall ska han vara nära nyligen uppflyttade Västerås. Och efter fyra säsonger i KIK – där han bara blivit bättre och bättre är det nog dags för Acke att testa sina vingar i allsvenskan. Den här säsongen har tvåvägsbacken varit en riktig general och varit en viktig kugge i KIK.
Måns Hansson kopplas till IK Oskarshamn och jag blir lite förvånad. Visserligen öste han in poäng i powerplay, men i spelet fem mot fem och i egen zon hade den unge backen problem. Men Måns är ung och utvecklingsbar och kan med rätt träning och omgivning ta nästa kliv. Jag trodde dock på ett år till i hockeyettan.
x x x
Mats Lusth lämnar KIK för att coacha Mora i SHL. Nu är han vid sina drömmars mål och kan avsluta tränarkarriären med SHL-spel i Mora. Sagolikt. Tankar om Lusths tid i KIK kommer i ett senare blogginlägg.
Jag pratade med en av KIK:s bästa målskyttar den här säsongen, Mikael Johansson (20 mål), i veckan. Han berättade att han trivdes jättebra i Kristianstad, men att han och agenten även tittar på andra alternativ. Dock stänger inte powerforwarden dörren för en fortsättning i KIK.

KIK:s silly season 2018-2019

Förlängningar:

Klara in: 

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Tony Pappila (IK Pantern), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Mats Lusth (Mora IK).

Rykten in: Mikael Gath (tränare), Pelle Svensson (tränare), Fredrik Hallberg (tränare).

Rykten ut: Fredrik Hansson (allsvenskan, utomlands), Joakim Strandberg (Tyringe), Joel Gistedt (Västerås), Fredrik Lindblom (allsvenskan), Amil Krupic (Vita Hästen), Mikael Johansson (allsvenskan), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Acke Ringström (Västerås).

Truppen just nu: Nada.

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

x x x

/Daniel