Blogg

Läget i KIK inför Danmarks-trippen

Som väntat rörde det sig om en knäskada på centern Daniel Andersson. Rehaben är i full gång, men han kommer att vara borta i minst fem veckor till och lär med största sannolikhet att missa seriepremiären borta mot Hanhals den 17 september.

Det innebär att KIK har elva tillgängliga forwards under den månadslånga delen av försäsongen som återstår. Inget idealt läge, men ingen paniksituation heller. Klokast vore väl att KIK siktar in sig på en tryout-spelare, alternativt prova en Malmö J20-spelare (lex Oliver Olsson, Måns Hansson).

x x x

I helgen åker KIK till Danmark för att svetsa samman gänget och spela två träningsmatcher. Jonas Halvarsson och Daniel Andersson kommer inte till spel då båda rehabtränar från skador. Annars är samtliga truppmedlemmar friska och krya, enligt KIK:s assisterande tränare och sportchef Joakim Johansson.

– Vi har kört på hårt i veckan och det är många trötta kroppar. Men det varit förvånansvärt hög fart och kvalité på träningarna. Vi hoppas på två bra matcher i Danmark, säger Joakim Johansson till Hockeybloggen.

Kommer ni ha med någon ny spelare till Danmark?

– Ja, det kan bli så. jag håller på att dra i lite trådar. Vi är inne i slutfasen med att lösa en en tryout, säger Johansson.

x x x

Fredagskvällens motstånd är Rodovre, ett lag KIK besegrade förra sommaren med 3–1 efter mål av Kim Runemark, Sebastian Magnusson och Jakob Forslund (notera att ingen är kvar). Rodovre tränas av svenska Magnus Bogren och i målet hittar vi SHL-meriterade Stefan Ridderwall, som återvänt till klubben efter ett år i tyska andraligan.

Rungsted är motstånd nummer två i helgen för KIK. Även här snackar vi svensk coach, Peter Johansson, med ett förflutet i bland annat Rögle BK och Helsingborgs HC. Tre andra skåningar i truppen är målvakten Kevin Lindskoug,  Marcus Olsson (center) och Mattias Persson (forward). På pappret känns Rungsted som det tuffaste motståndet för KIK i helgen.

x x x

Noterar att förre KIK-forwarden Malte Sjögren har haft en tuff sommar. Han har knappt tränat med laget (is) på på grund av en hjärtsäcksinflammation. Väldigt tråkigt och vi hoppas att Malte snart är tillbaka i gott slag, men att det får ta den tid det tar.

x x x

/Daniel