Blogg

Lite av allt

Det har onekligen hänt en del på sillyfronten i Kristianstads IK den senaste tiden. Två unga och utvecklingsbara backar som har känt på en högre nivå har hämtats in i form av Kalle Crantz och Hugo Danielsson. Två backar, som sägs, (har inte sett dem spela själv) ha en defensiv touch. Personligen tror jag mycket på Crantz, som innan skadeproblemen hade något bra på gång. Sedan var det väl lite oväntat att han valde spel i HA74 i förra säsongen. Jag tror han kan lyfta i KIK och bli en viktig pjäs.

KIK har fem backar på kontrakt nu; Hugo Danielsson, Kalle Crantz, Viktor Wahldén, Christoffer Rasch och Fredrik Lindblom. Mitt hockeyöga ser att det är en defensiv balanserad uppställning och att det behövs skickliga offensiva backar för att få rätt balans. Två till ska in om man får tro tränaren och sportchefen Mikael Gath och det lär nog vara två offensiva och rutinerade pjäser, som tillsammans med Fredrik Lindblom ska leda backsidan. Men några namn har jag inte hört talas om än.

Framåt ser det desto offensivare ut: Fredrik Hansson, Marcus Sirén, Daniel Håkansson, Malte Sjögren och så vidare. Och här ska det in mer offensiv spets. Viktor Löfstedt är ännu inte klar för KIK. Ett arbete till partnern och affären ska vara klar, det är vad jag har hört. Men det drar ut på tiden, samtidigt som det finns fler klubbar som drar i Löfstedt…

x x x

Acke Ringström till Västerås var väl ingen större skräll. Ett blytungt tapp för KIK, även om Acke kunde blanda och ge i egen zon. Men som helhet så var Acke, tillsammans med Fredrik Lindblom, KIK:s bästa back förra säsongen.

x x x

Joel Gistedt, Hampus Forsling, Mikael Johansson och Viktor Holmkvist, Sonny Karlsson, Roger Ohlsson och Tobias Björklund. Varför rabblar jag upp de namnen undrar ni? Det är spelarna som det officiellt inte är klart om de fortsätter i KIK eller lämnar. Efter det Tobias Björklund visade upp i KIK i fjol tror jag inte han är aktuell att knipa en av de två sista backplatserna. Så Björklund kan vi räkna bort från en KIK-framtid.

Joel Gistedt och Mikael Johansson ryktas bli officiellt klara senare i sommar och det är viktiga förlängningar. Hampus Forsling sägs vara nära en fortsättning i KIK, men inget är påskrivet.

Vad gäller ”Honken” har jag hört att han ryktas till Mörrum och att det inte ser ut att bli en fortsättning i KIK. Vi får väl se vad som händer där. Sonny Karlsson sägs vara sugen på ett utlandsäventyr igen och tvekar på en KIK-fortsättning och vad gäller Roger Ohlsson, som börjar återhämta sig efter förra säsongens skadehelvete (hjärnskakning) den senaste säsongen, så har inledande samtal inletts med KIK.

x x x

Serieindelningen för höstserien har läckt ut och det är inga större konstigheter som presenteras. Här är lagen KIK möter i höst: Vimmerby, Kallinge/Ronneby, Mörrum (nykomling), Kalmar HC (nykomling), Troja/Ljungby (nedflyttade från hockeyallsvenskan), Tyringe, Nybro, HC Dalen, Helsingborg, Halmstad, Hanhals.


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Johan Lundgren (Kallinge/Ronneby), Calle Crantz (HC Dalen), Hugo Danielsson (AIK J20), Daniel Håkansson (HC Dalen), (Mikael Gath (tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Jonas Halvarsson (Borlänge), Johan Skinnars (Västerås), William Wikman (do), Acke Ringström (do), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby),  Ibrahim Khalid (klubb ej klar), Joakim Strandberg (Tyringe), Amil Krupic (klubb ej klar), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Mats Lusth (Mora IK).

Rykten in: Victor Löfstedt (IK Oskarshamn).

Rykten ut: Mikael Johansson (allsvenskan), Tobias Björklund (får ej förlängt), Viktor Holmkvist (får ej förlängt), Sonny Karlsson (utomlands).

Förlängningar: Oliver Tornerefelt (mv), Christoffer Rasch (back), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Fredrik Hansson (center), Marcus Sirén (forward), Malte Sjögren (forward), Herman Hansson (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Christoffer Rasch, Hugo Danielsson (ny) Kalle Crantz (ny).

Forwards/centrar: Malte Sjögren, Herman Hansson, Marcus Sirén, Fredrik Hansson, Johan Lundgren (ny), Daniel Håkansson (ny).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel