Blogg

Malte Sjögren återvänder till KIK?

Vi går väl direkt in på det senaste. Förre KIK-spelaren Malte Sjögren var på plats i Kristianstads Ishall i går (träningsmatch mot Halmstad. Malte hade en grym avslutning på säsongen i KIK och spelade till sig ett kontrakt med allsvenska IK Oskarshamn. Men försäsongen har varit strulig för Sjögren, som har haft hjärtproblem. Nu är han på väg tillbaka, men är ännu inte redo för spel.

Jag tror inte besöket enbart handlade om att träffa gamla lagkamrater. Jag tror inte det är en utopi att Malte Sjögren inleder säsongen i KIK om jag säger så.


Malte Sjögren kan återvända till KIK.

En som däremot var på ett ”vanligt” besök var Joel Persson. Denna genomtrevliga hockeynörd, som på onsdagen skulle kika in moderklubben Osbys match mot Jonstorp, har imponerat på försäsongen och har dessutom redan visat vad han kan från blålinjen. Det blir spännande att se om Persson kan ta en plats i Sam Hallams Växjö när SHL-säsongen drar i gång om ett par veckor.

x x x

Både Daniel ”Kingen” Andersson och Sonny Karlsson gick i katakomberna efter matchen med rejäla knäskydd på sig. ”Kingen” hade förhoppningar om att vara med i seriepremiären om två och en halv vecka, det blir en kamp mot klockan. Sonny blir borta i minst två månader.

x x x

Tryoutspelarna Robin Sterner och Joonas Sammalmaa imponerade inte så värst mycket mot Halmstad. Välmeriterade Sterner hade bara ett ispass med laget före matchen, medan Sammalmaa har varit i klubben ett tag. Ska det bli något kontrakt för duon måste de imponera rejält i helgens cup.

x x x

Matchen mot Halmstad var en av de sämsta prestationerna jag har sett av ett Mats Lusth-lett KIK. Visst, första perioden såg okej ut, men de två sista perioderna var inte mycket att hurra för. Lusth var efter matchen småbekymrad över viljan att vinna närkamper och att ta ”skitgörat”. Fyra spelmål på 15 perioder imponerar inte.

Lusth vill se ett helt annat KIK i matcherna mot Västerås, Kallinge/Ronneby och Västervik i hemmacupen till helgen. Redan på fredag väntar Västerås.

x x x

KIK:s försäsong:
10 augusti: 
IK Oskarshamn–KIK 1–2 efter straffar. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Johan Skinnars (avgörande straffen).

18-19 augusti: Miniläger i Danmark med två matcher på schemat:

18 augusti: Rödovre–KIK 2–0.

19 augusti: Rungsted–KIK  3–2 efter straffar. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Sonny Karlsson.

23 augusti: KIK–Nybro 0–1.

29 augusti: KIK–Halmstad 1–2. KIK:s målskytt: Rasmus T. Andersson.

1–3 september: Träningsturnering i Kristianstad med fyra lag: KIK, Västervik, Kallinge/Ronneby och Västerås.

KIK:s cupschema:

1 september: KIK– Västerås (19.30).

2 september: KIK–Kallinge (18.00).

3 september: KIK–Västervik (17.00).

x x x

8 september: KIK–Tyringe (19.00).

13 september: Nybro–KIK (19.00).

Seriepremiär den 17 september borta mot Hanhals (16.00).

x x x

Oturen fortsättet att grina förre KIK-spelaren Markus Palmberg i ansiktet. Nybrospelaren bröt handleden i träningsmatchen mot Tingsryd och blir borta i minst två månader.

Jag noterar också att KIK-floppen Kari Sihvonen återvänder till Sverige och regionen. Det som krävs är att Olofströms sportgrupp får in 45 000 kronor innan den sista september. Det tror jag att division II-klubben löser. ”Många kanske inte vet men jag är faktiskt född i Olofström och det var där jag tog mina första skridskoskär innan jag som sjuåring flyttade till Finland. Även om jag flyttade i tidig ålder, så har Olofström och Olofströms IK alltid varit speciellt för mig”, säger Kari Sihvonen till OIK:s hemsida.

x x x

/Daniel