Blogg

Måste KIK ut och shoppa?

KIK inledde försäsongen med seger mot allsvenskt motstånd. Starkt! Enligt de rapporter jag har fått och hört så ska Malte Sjögrens (kom dock inte till spel) Oskarshamn haft det mesta av spelet, men KIK ska ha försvarat sig bra med en vass Joel Gistedt i holken. KIK-tränaren Mats Lusth var hyggligt nöjd med försvarsspelet mot IK Oskarshamn när han pratade med Bladetsporten efter matchen.

Förre Oskarshamnsspelaren Simon Norberg blev premiärmålskytt för KIK den här säsongen och ska ha imponerat på isen också. Profilvärvningen Johan Skinnars blev matchvinnare och satte sin straff och blev nog inte mindre populär bland supporterled efter kvällen i Oskarshamn…

Dock var det oroande att centern Daniel ”Kingen” Andersson, nyckelspelare under fjolårets säsong, fick utgå i den första perioden, med en vad jag har hört, en befarad knäskada. Jag vet inte så mycket om händelsen eller status på Andersson. Förhoppningvis kommer mer information i dag (fredag).

Skulle det visa sig att det rör sig om en långtidsskada så måste KIK ut på spelarmarknaden och jaga nytt. För inte tror jag att firma Mats Lusth/Joakim Johansson vill inleda säsongen med elva forwards i truppen…

x x x

Nästa gång det är matchdags för KIK är nästa helg då det vankas ett miniläger i Danmark med kamper mot Rödovre (18 augusti) och Rungsted (19 augusti) på schemat.

x x x

KIK:s försäsong:
10 augusti: 
IK Oskarshamn–KIK 1–2 efter straffar. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Johan Skinnars (avgörande straffen).

18-19 augusti: Miniläger i Danmark med två matcher på schemat:

18 augusti: Rödovre–KIK (19.00).

19 augusti: Rungsted–KIK (15.00).

23 augusti: KIK–Nybro (19.00).

29 augusti: KIK–Halmstad (19.00).

1–3 september: Träningsturnering i Kristianstad med fyra lag: KIK, Västervik, Kallinge/Ronneby och Västerås.

KIK:s cupschema:

1 september: KIK– Västerås (19.30).

2 september: KIK–Kallinge (18.00).

3 september: KIK–Västervik (17.00).

x x x

8 september: KIK–Tyringe (19.00).

13 september: Nybro–KIK (19.00).

Seriepremiär den 17 september borta mot Hanhals (16.00).

x x x

/Daniel