Blogg

Morgonblogg med lite allt möjligt

Vi inleder onsdagsbloggen med lite NHL-tugg. Visst var det både överraskande och roligt att Calle Persson presenterades för Nashville Predators. Visserligen talar det mesta för att det blir AHL-spel i Milwaukee Admirals, men det är ändå en väg närmare NHL-debuten än spel i Malmö Redhawks.

Av reaktionerna att döma på sociala medier så är Calle Persson uppskattad och väldigt populär bland KIK-anhängarna. Det blir spännande att följa Calle i framtiden.

EN annan NHL-aktuell spelare är Joel Persson, som sägs (enligt Växjö Lakers vd och sportchef) jagas av halva NHL. Låter rätt unikt för en lirare som spelade i hockeyettan för et drygt år sedan…

KIK-produkten Timothy Liljegren har blivit lite bortglömd den här säsongen. 19-åringen har tillbringat säsongen i AHL-laget Toronto Marlies och gjort det fullt godkänt. Toronto Marlies, som är en riktig svenskklubb, är klart för conference-final mot Lehigh Valley Phantoms, som är Philadelphia Flyers farmarklubb. Fortsätter Timothy sin utveckling så kommer säkerligen NHL-debuten i Toronto Maple Leafs kommande säsong.

x x x

KIK då? Efter mager silly den senaste veckan har det tänt till igen. Klasspelaren Victor Löfstedt ska vara på ingång. En spelare som KIK har haft kontakt med ett tag och som skulle bli en av de ledande spelarna. Bingo för KIK är att Löfstedts partner är från regionen och vill flytta hem. Trelleborgsprodukten, som har varit en stabil poängplockare i Oskarshamn de senaste säsongerna – jagades av både Nybro och Kalmar – men nu ser KIK ut att ha vunnit dragkampen. Fortsättning följer…

Dalen-centern Daniel Håkansson är fortsatt aktuell för KIK – men här man konkurrens från ett fåtal klubb. Men KIK:s goda rykte kan tala för en övergång. Även här kan det smälla till när som helst.

x x x

Annars så har Alexander Molldén skrivit på för ett nytt hockeyår i Nyköping. Vad jag har hört var inte KIK:s intresse speciellt stort för att ta tillbaka Molldén.

Det verkar också som att backen Tobias Björklund (föga förvånande) och trotjänaren Viktor Holmkvist (inget nytt kontrakt) kommer lämna klubben. Detta får jag undersöka vidare framöver.


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Johan Lundgren (Kallinge/Ronneby), (Mikael Gath (tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Jonas Halvarsson (Borlänge), Johan Skinnars (Västerås), William Wikman (do), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby), Ibrahim Khalid (klubb ej klar), Joakim Strandberg (klubb ej klar), Amil Krupic (klubb ej klar), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Mats Lusth (Mora IK).

Rykten in: Melker Karlsson (try out), Daniel Håkansson (HC Dalen), Victor Löfstedt (IK Oskarshamn).

Rykten ut: Fredrik Hansson (utomlands), Mikael Johansson (allsvenskan), Acke Ringström (Västerås), Tobias Björklund (får ej förlängt), Viktor Holmkvist (får ej förlängt).

Förlängningar: Oliver Tornerefelt (mv), Christoffer Rasch (back), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Malte Sjögren (forward), Herman Hansson (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén, Christoffer Rasch.

Forwards/centrar: Malte Sjögren, Herman Hansson, Johan Lundgren (ny).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel