Blogg

På fredag kan allt vara "klart"

Prekärt läge eller lugnt?

Det är frågan för Kristianstads IK. Det är bara tre poäng ner till HC Dalen under strecket. Och skulle KIK förlora mot Mörrum på onsdag och Dalen slå Nybro så skiljer det noll poäng mellan just KIK och Dalen. Och då möts lagen söndag i Kristianstad på söndag. Det finns inte på kartan att KIK skulle missa alettan säger en del, men större under har hänt. Nu kan de ju vara så också, att KIK i princip är ”klart” för allettan sent på fredag . Då KIK har bättre målskillnad än Dalen så skulle sex poäng med två matcher kvar vara bingo för KIK. Men man får inte glömma bort Hanhals, som har ett fördelaktigt schema kvar.

x x x

Strulet med spelare som slutar, sjukdomar och skador i höst har gäckat KIK på senhösten. Det räcker med att se poängsnittet. De elva första matcherna hade KIK ett poängsnitt på 2,45 per match. På de åtta senaste matcherna är samma poängsnitt 1,125. Talande siffror.

Nu gjorde ju KIK en helt okej prestation i Ljungby, men det är typiskt KIK (historiskt) att inte lyckas knyta ihop säcken och släppa in mål med fem sekunder kvar. Vi minns väl alla Huddinge och Hudiksvall hemma i allettan i fjol.

x x x

Daniel Håkansson. Spelar han i KIK hela säsongen? Jag är tveksam. Centern var jagad av flera klubbar i somras, men valde KIK. Dock har succén uteblivit och jag tycker att Håkansson ser rätt ointresserad ut på isen. Med centrar som Fredrik Hansson och Robin Sterner i laget har inte Håkansson någon roll som förstecenter och det har inte riktigt fungerat i KIK. Nej, jag tror inte äktenskapet blir speciellt långvarigt mellan KIK och Håkansson.

x x x

Grozzligan mot Troja/Ljungby:

3. Tony Pappila.

2. Herman Hansson.

1. Johan Lundgren.

Grozzligan efter 18 omgångar:

12. Joel Gistedt.

11. Victor Löfstedt.

7. Christoffer Rasch, Fredrik Hansson, Johan Lundgren.

6. Mikael Johansson, Malte Sjögren, Tony Pappila.

5. Hampus Forsling, Hugo Danielsson, Oliver Tornerefelt, Fredrik Lindblom.

4. Måns Hansson, Victor Laz.

3. Daniel Håkansson, Tobias Dyk, William Pethrus, Herman Hansson.

2. Alexander Edström.

1. Robin Sterner.

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.