Blogg

Powerforward, målsnitt och Rooth i båset

KIK var nere i brygga i slutet av den tredje perioden mot Kallinge/Ronneby och Mats Lusth och hans iskrigare såg krisrubrikerna i tidningen dagen efter. Men KIK visade moral och kedjan med Herman Hansson, Simon Norberg och Mikael Johansson klev fram och fixade både kvitteringen och segermålet i förlängningen. Simon Norberg screenade bort en Kallingeback och gav utrymme till Mikael Johansson som med ett distinkt dragskott placerade pucken vid den bortre stolpen förbi Kallingekeepern Oscar Malm.

Två blytunga KIK-poäng var ett faktum och Mikael Johansson blev matchhjälte med sina två mål. Just Johansson har gått lite under radarn bakom stjärnorna Fredrik Hansson och Johan Skinnars.

Johansson är KIK bäste målskytt hittills under grundserien med 13 mål. Växjö Lakers-produkten har levererat i KIK och är med sin storlek och rörlighet på skridskorna otroligt nyttig. En powerforward som är otroligt jobbig att möta, samtidigt som han är puckskicklig och målfarlig.

x x x

Jonas Halvarsson fick äntligen göra sin KIK-debut och gjorde det med den äran. Backen hade bra fart på rören och hängde med i tempot mot fartfyllda Kallinge. Dock, inte helt oväntat, var det sisådär med tajmingen, men inget annat var att vänta när man inte har spelat en match på nio månader. Halvarsson var nära att bli syndabock när han han satt utvisad när Kallinge gjorde 3–2, men debuten i KIK fick ett lyckligt slut.

Noterbart från matchen var att Niklas Lindmark blandade och gav rejält. Visserligen noterades han för två assist, men också för flera ”Indianare” i egen zon. Ett av dem resulterade i mål (Kallinges 2–1-mål). KIK:s sämsta period i matchen var i början av den andra perioden då det var hönsgård i KIK-zonen i flera minuter.

En annan notering är att både Fredrik Hansson och Johan Skinnars gick poänglösa från matchen. Det kan inte ha hänt sedan Hedenhös

x x x

Jag skrev i något tidigare blogginlägg att Nybro och Vimmerby var ”klara” för allettan, men tji fick jag. Efter straffsegern mot Halmstad är Nybro i princip klart. Värre är det för Vimmerby, som spelar ett derby mot Tranås. Seger för Tranås och man är förbi rivalen i tabellen. Det svänger fort.

För KIK:s del är det seger (tre poäng) som behövs borta mot Dalen för att definitivt säkra en plats. Dock kan varje poäng bli livsviktig, precis som mot Kallinge. Men skulle Tranås ta noll points mot Vimmerby så kvittar det hur det går för KIK mot Dalen.

Som ni ser i tabellen handlar det om fyra lag. Känslan är att det kan gå hur som helst mellan trion; Vimmerby, Dalen och Tranås. Men vinner Vimmerby mot Tranås så dör nog all dramatik.

x x x

På tal om allettan så drar den i gång den 27 december. Det spelas även omgång den 29 december innan vi kan fira nyår

Klara lag för allettan just nu (lördag morgon):

Södra allettan:

Kallinge/Ronneby, Huddinge, Visby/Roma, Hudiksvall.

Norra allettan:

Piteå, Kalix, Östersund, Örnsköldsvik, Boden, Västerås, Mariestad, Lindlöven, Borlänge, Skövde.

x x x

I KIK är Acke Ringström tillbaka i spel efter sjukdom, vilket innebär att Mats Lusth har åtta backar i speldugligt skick till Dalen-matchen. Alla åtta är med i matchtruppen mot Dalen. Christopher ”Crippa” Lindholm är knäskadad och kan bli borta ett tag. ”Crippa” var på magnetkameraundersökning på fredagen, men har ännu inte fått besked. För Roger Ohlsson är läget fortsatt illa. Det är fortsatt ”upp och ned”. Ohlsson ska på undersökning på tisdag. Efter det lär vi få veta hur framtiden blir för KIK-produkten.

x x x

KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim ”Jocke” Johansson har inte varit i båset de senaste veckorna. Han har varit på resande fot och missat träningar och matcher.

I stället för ”Jocke” har Peter Rooth, som den här säsongen är fystränare i KIK, varit i båset med Mats Lusth. ”Enligt planen som gjordes upp när jag åkte så fortsätter dom de två återstående matcherna”, skriver ”Jocke” i ett sms till Hockeybloggen.

x x x

KIK  har gjort 93 mål på 20 matcher, vilket ger ett snitt på nästan fem mål på mer match. Helt okej… Frågan är om de hinner upp till 100 mål innan det blir julvila. Förutsättningarna finns i alla fall.

x x x

//Daniel