Blogg

Prestigemöte

KIK lirar sin första hemmamatch för säsongen när man tar emot rivalen Nybro Vikings på onsdagskvällen. Lite otur att matchen krockar med KFC-Halmstads BK i Svenska cupen och derbyt i damallsvenskan mellan Vittsjö–KDFF. Men men, en intressant batalj är det oavsett för KIK.

Förutom premiären i fjol var samtliga matcher mellan Nybro och KIK jämna och spännande. Det var ju som bekant KIK som slog ut Nybro i playoff 2 efter två uddamålssegrar. Och det var i den andra matchen, i Kristianstad, som publikskandalen ägde rum… Måtte det aldrig hända igen.

KIK ser ut att bli minst lika starkt i år och Nybro ser snäppet vassare ut den här säsongen, med ett stort frågetecken kring målvaktssduon Hugo Fagerblom och Alexander Johansson. I offensiven är det bland annat de tidigare KIK-spelaren Markus Palmberg och Kim Runermark som ska göra det.

För KIK-finnen Joonas Sammalma är matchen ytterligare en chans att imponera på tränarduon Mats Lusth och Joakim Johansson. Forwarden ska inte ha gjort bort sig i Danmarks-matcherna. Förutom Jonas Halvarsson (knä) och Daniel Andersson (knä) har KIK en skadefri trupp inför Nybro-matchen.

x x x

Jag tycker att man ska få träningsmatcherna så matchlika som möjligt, matcher mot exempelvis Nybro och Tyringe ger den gnistan. Cupen i Kristianstad är ett bra exempel det; lite kittar det ändå när lag som Västervik, Kallinge och Västerås kommer till ishallen, medan möten med lag som Halmstad mest handlar om den geografiska närheten.

x x x

KIK:s försäsong:
10 augusti: 
IK Oskarshamn–KIK 1–2 efter straffar. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Johan Skinnars (avgörande straffen).

18-19 augusti: Miniläger i Danmark med två matcher på schemat:

18 augusti: Rödovre–KIK 2–0.

19 augusti: Rungsted–KIK  3–2 efter straffar. KIK:s målskyttar: Simon Norberg, Sonny Karlsson.

23 augusti: KIK–Nybro (19.00).

29 augusti: KIK–Halmstad (19.00).

1–3 september: Träningsturnering i Kristianstad med fyra lag: KIK, Västervik, Kallinge/Ronneby och Västerås.

KIK:s cupschema:

1 september: KIK– Västerås (19.30).

2 september: KIK–Kallinge (18.00).

3 september: KIK–Västervik (17.00).

x x x

8 september: KIK–Tyringe (19.00).

13 september: Nybro–KIK (19.00).

Seriepremiär den 17 september borta mot Hanhals (16.00).

x x x

KIK-produkten Dennis Svensson provar på spel i CHL med Malmö Redhawks. Häftigt och roligt. Joel Persson (Växjö Lakers), Calle Persson (Karlskrona), Timothy Liljegren (Toronto Maple Leafs/Rögle BK) och Dennis Svensson (IK Pantern/Malmö Redhawks). Vi får se hur det slutar för dessa grabbar.

x x x

/Daniel