Blogg

Senast nytt i KIK inför Dalen-matchen

Vi börjar med läget i KIK-truppen inför Dalen-fajten. Den stora grejen är att Fredrik Lindblom fortsatt är sjuk och inte kommer till spel. Ett stort avbräck för KIK där Lindbom har varit den stora ledaren i laget i höst. Nu får Viktor Wahldén dra ett tungt lass. Lindbloms frånvaro innebär att tryoutbacken Simon Lööf i sista stund har blivit registrerad för KIK och går in i elden som en av sex backar.

Gath ville se sin nya back lite mer i träning, men när läget är som det är i truppen så fanns inte så mycket annat att göra. KIK jobbade hårt med att få Lööf spelklar till Dalen-matchen och lyckades alltså i sista stund.

Jag vet inte speciellt mycket om Simon Lööf mer än att han har varit på utvecklingscamp med NHL-klubben Philadephia Flyers och att han också är fotomodell (!). Det ska bli spännande se honom spela mot Dalen. Omställningen från liten till stor rink lär märkas…

Fredrik Lindblom sjuk alltså. Dock kommer trion Daniel Håkansson, Mikael Johansson och Victor Löfstedt förmodligen till spel. Håkansson & Löfstedt tränade i lördags, medan Johansson missade träningen, men coach Gath räknade med sin reslige forward i matchen. Gath jobbade även på att få in Oliver Olsson från Pantern till matchen, men den allsvenska klubben släppte inte spelaren.

x x x

Vimmerby är klart för allettan, bakom där är det fortfarande rätt öppet. Det kan bli väldigt dramatiskt. Kallinge/Ronneby lär nog ej bomma, däremot är det svettigare för Troja/Ljungby som möter Kallinge och Nybro i de två matcherna. Mitt tips är att Kallinge, KIK, Troja/Ljungby och Hanhals tar sig till allettan. Rent intressemässigt väljer jag Nybro bland lagen som ligger 5-7 i tabellen.

x x x

I eftermiddag är det som bekant dags för KIK-dagen med fri entré för åskådarna. KIK har i ett samarbete med Kulturhuset Barbacka gjort matchen till en tema-match där klubben slår ett slag för allas lika värde i samhället. Jag har läst en del kritik från supporterhåll om att det är trams, men jag tycker det är tvärtom. Ishockey är i grunden en machosport som inte är den mest inbjudande sporten och därför är sådana här initiativ viktiga och ett bra ställningstagande. Bra KIK!

Publiksiffra då? Runt 1 500- 1600 får ses som godkänt. Det är ju trots allt gratis…

Matchtröjorna kommer att auktioneras på KIK:s hemsida och överskottet kommer att gå oavkortat till Kulthurhuset Barbacka. Jag tippar på att Fredrik Hanssons eller Fredrik Lindbloms tröja kommer vara dyrast. Sedan kanske klubbmärket kunde ha varit mindre på den specialdesignade tröjan. Annars gillar jag designen skarpt ju fler gånge jag ser dräkten.

x x x

Grozzligan mot Mörrum:

3. Joel Gistedt

2.Malte Sjögren

1. Johan Lundgren

Grozzligan efter 20 omgångar:

15. Joel Gistedt.

11. Victor Löfstedt.

8. Malte Sjögren, Johan Lundgren.

7. Christoffer Rasch, Fredrik Hansson.

6. Mikael Johansson, Tony Pappila.

5. Hampus Forsling, Hugo Danielsson, Oliver Tornerefelt, Fredrik Lindblom.

4. Måns Hansson, Victor Laz.

3. Daniel Håkansson, Tobias Dyk, William Pethrus, Herman Hansson.

2. Alexander Edström.

1. Robin Sterner.

x x x

KIK:s silly season just nu:

Klara in: Måns Hansson (IK Oskarshamn, lån tills vidare), Gustav Jäderberg (Kalmar HC), William Pethrus, (IK Pantern), Tony Pappila (IK Pantern), Simon Lööf (tryout).

Klara ut: Alexander Edström (Troja/Ljungby), Rasmus Rundgren (slutar), Hampus Forsling (slutar).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.