Blogg

"Sidleds-Danne", förlängningar och nya rykten

Daniel Andersson till Kallinge/Ronneby. Det var inte många som såg den. Men så blev det och givetvis snackas det en hel del nu om ”varför?”. Daniel Andersson eller ”Kingen” som han kallas var publikfavorit under sina säsonger i KIK. Och han var redan i fjol på väg till Nybro innan Joakim Johansson lyckades övertala Andersson att stanna. Säsong 1 i KIK var Anderssons bästa.

I fjol var det en knäskada på försäsongen som störde KIK-centern. Det tog t-i-d att få i gång den stora kroppen, lite väl lång tid kanske. I alla fall så avslutade Andersson säsongen vasst och bidrog en hel del i allettan och i playoff-spelet.

Att Daniel Andersson eller ”Sidleds-Danne” väljer att gå i sidled är inget som roar KIK speciellt mycket. Hade han fått ett allsvenskt kontrakt eller valt spel utomlands så hade nog ingen gnällt, men att gå till en rival svider rejält.

Själv kommer jag sakna ”Kingen” som alltid var trevlig och tillmötesgående i intervjusituationer.

x x x

Även William Wikman lämnar KIK. Det är inte helt oväntat att det blir allsvenskan igen och Västerås där han har spelat tidigare. Wikman har fina skills, men jag tycker inte att han fick ut allt i KIK.

Simon Norberg hade det tungt i Oskarshamn – och valde att ta ett ”hundår” i hockeyettan och KIK. Året i KIK gjorde den allsidige centern gott och nu är får han chansen i Tingsryd. På förhand känns det som ett kap.

x x x
Nu när både Daniel Andersson och Simon Norberg lämnat KIK så har tre centrar försvunnit från KIK. Sedan tidigare har Christopher ”Crippa” Lindholm lagt skridskorna på hyllan. Centerflykt med andra ord.

x x x

Jag hör också att Khalid Ibrahim inte kommer att spela i KIK framöver. Jag får känslan över att omsättningen kommer vara på runt 15 spelare. Men jag kan ha fel.

x x x

Nog om spelare ut. KIK har ju även förlängt med två gamla Tyringespelare. Viktor Wahldén på två år. En strålande förlängning enligt mig. Wahldén har utvecklat sin offensiv på senaste tiden och är en otroligt nyttig back att ha i sitt lag. Dessutom finns det utvecklingspotential.

Keepern Oliver Tornerefelt tror KIK mycket på. Killen är bara 19 år och det känns som att KIK kommer jobba med en uttalad etta i målet. Och än sägs inte Joel Gistedt vara helt ute ur bilden (otroligt nog)… Västerås lär det inte bli i alla fall. Där har succékeepern Marcus Dahlbom förlängt sitt kontrakt.

x x x

Tobias Törnkvist, som lånades in från Troja i allettan, sägs vara nära en KIK-övergång. ”TT” ska ha fått ett kontraktsförslag – nu väntar KIK på svaret. Det vore en kalasvärvning för KIK – en spelartyp som saknades i de avgörande matcherna tidigt i våras. Så kanske blir det ”TT” som blir KIK:s första nyförvärv eller blir det någon annan. En fågel viskade att första nyförvärvet kan presenteras när som helst…


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Mikael Gath (tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby), Mats Lusth (Mora IK),  Ibrahim Khalid (klubb ej klar), Joakim Strandberg (klubb ej klar).

Rykten in: Melker Karlsson (try out), Alexander Molldén (Gripen/Mörrum), Tobias Törnkvist (Troja/Ljungby).

Rykten ut: Fredrik Hansson (allsvenskan, utomlands), Joel Gistedt, Amil Krupic (Vita Hästen), Mikael Johansson (allsvenskan), Acke Ringström (Västerås), Johan Skinnars (allsvenskan, utomlands).

Förlängningar: Oliver Tornerefelt (mv), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Malte Sjögren (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén.

Forwards/centrar: Malte Sjögren.

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.