Blogg

Siffran som ljuger lite

Nio. Så många spelare har hittills lämnat KIK inför säsongen 2018/19. Och fler kommer det förmodligen att bli. Men det är samtidigt en siffra som inte säger allt. För KIK hade – med tanke på alla skador i slutet av säsongen – en väldigt stor trupp när säsongen avslutades. Vissa ville man behålla, andra inte. När allsvenska klubbar hör av sig så är det svårt för KIK att konkurrera trots att man är en toppklubb i ettan.

Att spelare som Johan Skinnars och Jonas Halvarsson inte spelar i KIK den kommande säsongen kommer inte som någon större skräll. Skinnars mål med KIK var att ta upp laget i hockeyallsvenskan. Det misslyckades han med. Poängsprutandet och artisteriet i all ära, men för mig så saknade jag en hel del från lagkaptenen Johan Skinnars. När det blåste som mest var han inte den som visade vägen på isen, utan hade en del attitydsproblem vilket speglade av sig på övriga spelare. Men att Skinnars är en gudabenådad på hockeyettan-nivå går inte att slå ifrån. Ett tungt, men väntat tapp för KIK.

Jonas Halvarsson hade det blytungt med skadorna och även när han var hel och frisk så hade han svårt att övertyga. Det blir spännande att se vad han kan åstadkomma i sin Borlänge-comeback.

x x x

Nu är det följande ur förra säsongens trupp som inte har någon klubbadress klar: Joel Gistedt, Acke Ringström, Amil Krupic (dock klart att han ska lämna), Mikael Johansson, Tobias Björklund, Christoffer Rasch, Roger Ohlsson, Sonny Karlsson, Hampus Forsling, Fredrik Hansson, Herman Hansson, Joakim Strandberg (klart att han ska lämna), Khalid Ibrahim (klart att han ska lämna), och Marcus Sirén.

En hel del vassa spelare som KIK ännu inte har gjort klart med…

x x x

Tobias Törnkvist, som KIK ville plocka från Troja/Ljungby, valde att skriva på nytt kontrakt med Smålandsklubben.

x x x

KIK har aviserat att man kommer presentera spelare på måndag och tisdag. Spännande värre…


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Johan Lundgren (Kallinge/Ronneby), (Mikael Gath (tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Jonas Halvarsson (Borlänge), Johan Skinnars (Västerås), William Wikman (do), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby), Ibrahim Khalid (klubb ej klar), Joakim Strandberg (klubb ej klar), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Mats Lusth (Mora IK).

Rykten in: Melker Karlsson (try out), Alexander Molldén (Gripen/Mörrum), Daniel Håkansson (HC Dalen).

Rykten ut: Fredrik Hansson (utomlands), Joel Gistedt, Amil Krupic (Vita Hästen), Mikael Johansson (allsvenskan), Acke Ringström (Västerås), Tobias Björklund.

Förlängningar: Oliver Tornerefelt (mv), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Malte Sjögren (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén.

Forwards/centrar: Malte Sjögren, Johan Lundgren (ny).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel