Blogg

Sterner på KIK-radarn än

Hockeybloggen kan berätta att Robin Sterner och KIK fortfarande har kontakt, men att det inte finns mycket speciellt nytt gällande ett kontrakt att förtälja. Av allt döma kommer Sterner inte att spela med BIK KarlskogaJuliuz Persson närmar sig en matchcomeback. Och Grums blir det bara om familjen bestämmer sig för. Sterner-gate fortsätter med andra ord…
x x x
Samtliga KIK-spelare är i full träning enligt tränare Mikael Gath och det är harmoniskt på försäsongen. Noa Lindqvist-Mucis och Zeke Backs tryout puttrar på. Men efter att ha haft KIK-produkten Scott Persson i träning i början av försäsongen har Mikael Gath fått smak på det här med att ha åtta backar i träning. Så varken back- eller forwardssidan är stängd inför seriestart.
x x x

Träningsmatch mot Tyringe på fredag. Träningsmatcher är träningsmatcher är träningsmatcher. Men det är betydligt roligare att se KIK möta Tyringe än exempelvis Herlev, även om man inte ska överexploatera derbyfajter på försäsongen. Matchen mot Tyringe blir även Oliver Tornerefelts första match i hemmahallen (gjorde några inhopp på bortais i allettan). 19-årige Tornerefelt, som har Osby IK som moderklubb, har fått goda vitsord på försäsongen. Dessutom har Tornerefelt ett förflutet i Tyringe vilket gör matchen extra speciell för den unge keepern.

x x x

Av första träningsmatchen att döma är det en mängd med spelare som byter nummer inför säsongen. Här är KIK:s spelarnas tröjnummer säsongen 2018/19:

1. Joel Gistedt, 7. Hugo Danielsson, 9. Marcus Sirén, 11. Fredrik Hansson, 16. Victor Laz, 17. Viktor Wahldén, 19. Zeke Back (tryout), 20. Hampus Forsling, 22. Victor Löfstedt, 26. Noa Lindqvist-Muci (tryout), 27. Fredrik Lindblom, 29. Alexander Edström, 33. Christoffer Rasch, 39. Roger Ohlsson, 47. Daniel Håkansson, 51. Calle Krantz, 54. Johan Lundgren, 61. Malte Sjögren, 68. Tobias Dyk, 77. Herman Hansson och 95. Mikael Johansson.


KIK:s träningsmatcher

12 augusti: KIK–Herlev 2–3 efter straffar. KIK:s målskyttar: Fredrik Hansson, Victor Löfstedt (straff).

24 augusti: Träningsmatch hemma mot Tyringe (19.00).

30 augusti: Träningsmatch borta mot Rungsted (19.00).

31 augusti: Träningsmatch borta mot Rödovre (19.00).

7-9 september KIK:s hemmacup:

7 september: KIK–Oskarshamn (19.00).

8 september: KIK–Kallinge/Ronneby (18.00).

9 september (valdagen): KIK–Karlskrona (17.00).

x x x

Datum och plats för upptaktsträffen är klart. För den södra hockeyettan blir det i Nybro den 10 september. Moderator är Linus Eklund och utfrågningen av tränarna kickar i gång klockan 13.00. Förmodligen kommer upptaktsträffen att streamas på nätet.
x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel