Blogg

Straffspecialist till KIK?

Johan Lundgren blev första nyförvärvet för KIK:s säsongskampanj anno 2018-19. Den värvningen kittlar väl lite lagom tycker jag. Jag har sett Lundgren spela lite för lite, men vad jag har hört ska det vara en bättre version av Hampus Forsling och det låter ju lovande. Sedan har Mikael Gath haft Lundgren i Rögle och det känns alltid lite tryggare när värvningar är välscoutade.

Snart kan nästa nyförvärv bli klart. Tobias Törnkvist är fortsatt högaktuell för KIK och även här har Mikael Gath tränat spelaren tidigare. Det skulle kännas som en mycket klok KIK-värvning.

Får vi se Tobias Törnkvist i KIK-dressen igen?

En annan spelare KIK är intresserade av är straffspecialisten och centern Daniel Håkansson, som hade succéfylld säsong (snittade en poäng per match) i Dalen. Bilden nedan är från när han sänkte KIK och Joel Gistedt förra hösten. Det blev straffmål på Joel Gistedt, både under ordinarie tid och efter. Håkansson är sugen på en KIK-flytt, men det är fler klubbar med i bilden. En av klubbarna är Nybro.

– Vi har varit i kontakt och pratat med varandra. Jag är intresserad, men har inte skrivit på eller träffat Nybro än. Nu pratar jag med lite olika lag och det viktigaste är att det känns bra, säger Daniel Håkansson till Barometern.


Daniel Håkansson är en jagad spelare.

x x x

Annars har jag hört att KIK bland annat förhandlar med Acke Ringström och Fredrik Hansson om en fortsättning. Snacka om två viktiga bultar i lagbygget… Och ännu är det inte spikat att Johan Skinnars eller Joel Gistedt tackar för sig.

x x x

Det var allt för denna onsdagskväll!

Nej, det var inte allt för denna onsdagskväll.

För det är så att Hockeybloggen har fått konkurrens… Nä, men skämt å sido så har KIK kommit på ett piggt koncept där man har startat upp en blogg för att berätta vad som händer bakom kulisserna. Nu hoppas jag på bra levererans för det är lätt att sådana här bloggar ebbar ut och självdör när man inte orkar uppdatera över en hel säsong. Men sköts det här på ett skickligt sätt så är det en utmärkt service för supportrar och sponsorer. Information. Precis det jag efterfrågade för några veckor sedan. Här hittar ni KIK:s blogg.


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Johan Lundgren (Kallinge/Ronneby), (Mikael Gath (tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby), Mats Lusth (Mora IK),  Ibrahim Khalid (klubb ej klar), Joakim Strandberg (klubb ej klar).

Rykten in: Melker Karlsson (try out), Alexander Molldén (Gripen/Mörrum), Tobias Törnkvist (Troja/Ljungby), Daniel Håkansson (HC Dalen).

Rykten ut: Fredrik Hansson (utomlands), Joel Gistedt, Amil Krupic (Vita Hästen), Mikael Johansson (allsvenskan), Acke Ringström (Västerås), Johan Skinnars (allsvenskan, utomlands).

Förlängningar: Oliver Tornerefelt (mv), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Malte Sjögren (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt.

Backar: Fredrik Lindblom, Viktor Wahldén.

Forwards/centrar: Malte Sjögren, Johan Lundgren (ny).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.

//Daniel