Blogg

Suverän KIK-värvning, Falk förnekar miljardärrykten och Hockeyettans förslag

Robin Sterner till Kristianstads IK – till slut. Ja, det är väl en ganska fin stjärnvärvning av KIK, med bara en dryg vecka kvar till seriepremiären mot Tyringe. Och en lång följetong i sommar är därmed över.

Jag kan medge att jag flera gånger under sommaren har gett upp Sterner-gate, men KIK har hela tiden visat tålamod och väntat ut läget. Sterner och KIK fick en fin relation förra hösten och det blev KIK:s trumfkort den här gången. Dessutom har Sterner haft Mikael Gath som tränare och Andreas Lilja som medspelare under Rögleåren.

Sterner har sökt alternativ på en högre nivå än hockeyettan, men inte fått napp – nu är han fullt motiverad att hjälpa KIK mot toppen. Och jag måste erkänna att jag är väldigt svag för Robin Sterners egenskaper som hockeyspelare. Det räckte att se de fåtal KIK-matcher han gjorde i fjol. En Färjestadfostrad center, som inte har några direkta spetsegenskaper, men som samtidigt inte har några större svagheter som spelare. En rutinerad och klok center som kan bli tungan på vågen i de avgörande matcherna. En värvning helt i min smak. En klassvärvning på hockeyettan-nivå. Läs mer om Sterner och KIK-ledningens tankar om värvningen här.

Robin Sterner blir en kanonförstärkning.                                      Foto: KB

Jag har läst att det spekulerats att Sterner fått en out-klausul av KIK, men enligt både Mikael Gath och Robin Sterner så finns ingen sådan. KIK hade, enligt Gath, aldrig gått med på en sådan. Det innebär att Sterner inte kan lämna klubben hur som helst…

Givetvis är inte värvningen av Robin Sterner gratis, han blir en av de bäst betalda spelarna i laget, men Christian Falk säger att det finns utrymme i spelarbudgeten för värvningen. Men visst sticker det i ögonen när klubben dras med stora ekonomiska problem och värvar klasspelare. Det rimmar illa och skadar trovärdigheten för klubben. För både Falk och KIK:s del vore det rätt bra om de där sponsoravtalen blir påskrivna snart…

På tal om sponsorer så snackas det och ryktas det om att techmiljardären Henrik Persson Ekdahl, med rötterna i Åhus, ska gå in och pumpa in pengar i KIK. Persson Ekdahl var med i webb-tv från Åhus Beachhandboll i somras (se klipp nedan, en halvtimme in i programmet). Där berättade , den tidigare Vd:n för Betsafe, att han tidigare har varit sugen på att sponsra KIK, men att hockeyförbundet(spelmonopolet) stoppade honom då. Det är onekligen en kittlande tanke med Henrik Persson Ekdahls pengar in i KIK, men enligt Christian Falk så är det inget som är aktuellt i dagsläget. Så det finns ingen sanning i de ryktena enligt Falk…

 Henrik Persson Ekdahl.                                                 Foto: Lasse Ottosson

x x x

Tillbaka till Robin Sterner. Som jag skrev i förra blogginlägget så kunde KIK få en fantastisk centerbesättning om Sterner skulle komma in och där är vi nu. Kanske får vi en försmak hur Mikael Gath tänker formera laget redan i hemmacupen (grym marknadsföring med Sterner-värvningen) till helgen. Men det är många kockar som ska röra om i soppan på centersidan. Helt enkelt blir det inte för Gath att få alla att nå ut max av sin kapacitet och samtidigt hålla alla nöjda med istid och så vidare. På pappret känns Fredrik Hansson, Robin Sterner, Daniel Håkansson och Johan Lundgren väldigt, väldigt bra. Är Hansson sugen på att spela vinge, så dreglar man lite av att se följande förstakedja: Fredrik Hansson-Robin Sterner-Victor Löfstedt. En riktig gubbkedja som skulle sätta skräck i alla lag i hockeyettan…

x x x

Mer om ranking av lagen i serien kommer nästa vecka, premiärveckan i hockeyettan södra.

x x x

Hockeyettans förslag till ett nytt seriesystem sipprade ut i går. Spännande ur många aspekter. Något måste göras med hockeyallsvenskan och hockeyettan. Detta förslaget lär inte få bifall, men jag tror nog att vissa delar kommer att finns med när ensamutredaren Ola Lundberg presenterar sina förslag senare i höst.


KIK:s silly season 2018-2019

Klara in: Johan Lundgren (Kallinge/Ronneby), Robin Sterner (Grums), Rasmus Rundgren (Borlänge), Nya Lindqvist-Muci (tryout), Alexander Edström (Troja/Ljungby), Victor Löfstedt (IK Oskarshamn),  Victor Laz (Tingsryd), Tobias Dyk (Hvidovre), Calle Krantz (HC Dalen), Hugo Danielsson (AIK J20), Daniel Håkansson (HC Dalen), Zeke Back, tryout (Mörrum), Mikael Gath (tränare, Odense), Andreas Lilja (assisterande tränare).

Klara ut: Christopher Lindholm (slutar), Viktor Holmkvist (Kallinge/Ronneby), Jonas Halvarsson (Borlänge), Johan Skinnars (Västerås), William Wikman (do), Acke Ringström (do), Måns Hansson (IK Oskarshamn), Tony Pappila (IK Pantern), Simon Norberg (Tingsryd), Daniel Andersson (Kallinge/Ronneby),  Ibrahim Khalid (Mörrum), Sonny Karlsson (mörrum), Joakim Strandberg (Tyringe), Tobias Björklund (Filipstad), Amil Krupic (Vita Hästen), Joakim Johansson (slutar som sportchef), Mats Lusth (Mora IK).

Rykten in: –

Rykten ut: –

Förlängningar: Joel Gistedt (mv), Oliver Tornerefelt (mv), Christoffer Rasch (back), Viktor Wahldén, (back), Fredrik Lindblom (back), Fredrik Hansson (center), Marcus Sirén (forward), Malte Sjögren (forward), Herman Hansson (forward), Hampus Forsling (forward), Roger Ohlsson (forward).

Truppen just nu: 

Målvakter: Oliver Tornerfeldt, Joel Gistedt.

Backar: Fredrik Lindblom, Alexander Edström (ny), Rasmus Rundgren (ny) Viktor Wahldén, Christoffer Rasch, Hugo Danielsson (ny) Calle Krantz (ny).

Forwards/centrar: Malte Sjögren, Mikael Johansson, Roger Ohlsson, Herman Hansson, Marcus Sirén, Noa Lindqvist-Muci (ny, tryout), Zeke Back (ny, tryout), Hampus Forsling, Fredrik Hansson, Johan Lundgren (ny), Daniel Håkansson (ny), Victor Laz (ny), Tobias Dyk (ny), Victor Löfstedt (ny), Robin Sterner (ny).

Tränare: Mikael Gath (huvudtränare), Andreas Lilja (assisterande tränare).

Sportchef: Mikael Gath.


KIK:s träningsmatcher

12 augusti: KIK–Herlev 2–3 efter straffar. KIK:s målskyttar: Fredrik Hansson, Victor Löfstedt (straff).

24 augusti: KIK–Tyringe 3–1. KIK:s målskyttar: Rasmus Rundgren, Hampus Forsling, Marcus Sirén.

30 augusti: Rungsted–KIK 6–2. KIK:s målskyttar: Tobias Dyk, Mikael Johansson.

31 augusti: Rödovre–KIK 2–3. KIK:s målskyttar: Rasmus Rundgren, Johan Lundgren, Victor Löfstedt.

7-9 september KIK:s hemmacup:

7 september: KIK–Oskarshamn (19.00).

8 september: KIK–Kallinge/Ronneby (18.00).

9 september (valdagen): KIK–Karlskrona (17.00).

x x x

Hör ni några rykten eller har andra funderingar är det bara slänga iväg ett mejl: daniel.grozdanovski@kristianstadsbladet.se.

Jag finns även på Twitter: @Grozzan.