Blogg

Sverige tog fajten och läget i KIK inför hemmahelgen

Jag har knappt hämtat mig efter Sveriges final, förlåt fina prestation i JVM-semifinalen mot USA. Visst, hade jänkarna varit aningen effektivare så hade man kunnat vinna med 7–4. Men det handlar om att sätta pucken i nät och Sverige ska absolut inte skämmas för segern.

Vilka mål vi bjöds på. Samtliga sex mål i matchen var läckra avslut/anfall. Det jag minns främst är Sveriges 2–1-mål där Kristianstadskillen Timothy Liljegren först elegant vände upp bakom eget mål och skickade sedan en läcker passning mot offensiv blålinje där Fredrik Karlström och Lias Andersson bjöd på hockeygodis. Timothy blandade och gav i matchen, men fick också ta ett stort defensivt jobb.

Det jag älskade med Sveriges prestation var att man smällde på och aldrig vek ner sig i närkamperna. Och när jänkarna försökte få de svenska spelarna ur balans så höll man sig i schack. Dock tog Sverige alldeles för många onödiga utvisningar och det handlade inte enbart om amerikanska filmningar…

Nu väntar final mot Kanada – och då kan inte Sverige bjuda på en massa utvisningar. Då kommer det att ringa, både en, två och tre gånger. Och kommer Sverige orka stå upp fysiskt en gång till på så kort tid? Dock ett plus att Sverige får mer vila än det andra finallaget. Jag gillar det svenska fokuset efter matchen där det direkt snackades om finalen och att man inte hade vunnit något – än.

x x x

Allettan södra rullar vidare på fredagskvällen. KIK var spelledigt i onsdags, men det fanns en del intressanta saker att iakta.

  • Nybro har inlett tungt och har tre raka förluster. Nu ska man på roadtrip och matcher mot Hudiksvall och Valbo väntar. Noll poäng där och det är kris i de småländska skogarna. Samtidigt ska man lyfta Dalen som har fått en fin start på serien, trots 1–6-starten mot Huddinge…
  • Storfavoriten Huddinge blandar och ger. Långt in i matchen borta mot Väsby låg man under med 2–3. Men tre lyckominuter (de tre sista) gjorde att laget till slut vann med häpnadsväckande 6–3.
  • Stora, tunga Visby. Två matcher – två segrar. Nu ska man till Kristianstad och kan spela avslappnat och utan press.
  • Hudiksvall satte stopp för Vimmerbys fina start.

x x x

För KIK:s del startar en intensiv matchperiod på fredagskvällen med nio matcher inom loppet av 23 dagar. KIK startar hemma mot obesegrade Visby, ett lag som krigar i 60 minuter. Tar inte KIK kampen kommer det bli svårt.

KIK har fortfarande en liten förhoppning om att Tobias Törnkvist ska komma loss från Troja.

När det gäller skadade trion Joakim Strandberg (höft), Christopher Lindholm (knä) och Roger Ohlsson är läget följande; Strandberg rehabar för fullt, ”Crippa” väntar på ett specialskydd och kan snart vara tillbaka på is. Rehaben flyter, enligt Lindholm själv, på bra. Kanske är ”Crippa” tillbaka i matchspel om en månad? Roger Ohlsson har börjat träna lite lätt, men har återigen åkt på ett litet bakslag. Tyvärr så har jag svårt att se Ohlsson gör fler matcher den här säsongen. Det hade varit en positiv överraskning om KIK-produkten gör comeback i vår.

x x x

/Daniel