Blogg

Timothy, Lindmark, "TT" och KIK tillbaka på ruta ett

Junior-VM pågår för fullt i Buffalo, USA och det är förvånansvärt tomt på läktarna. Nej, spela mästerskapen i Kanada eller i Europa. Vem minns inte publiksuccén i Malmö för ett par år sedan. Om det nu ska spelas i USA så spela mästerskapet i en hockeytokig stad. Oavsett vad så är Sverige framme i semifinal, där värdnationen USA väntar på torsdagskvällen (svensk tid). Det kommer att bli bustufft men Sverige, där Kristianstads IK-produkten Timothy Liljegren är en av de ledande backarna, är inte chanslöst. 18-årige Liljegren, som till vardags spelar AHL-hockey i Toronto Maple Leafs farmarlag Marlies, har växt och växt under turneringens gång. Kommer den absoluta formtoppen i de två sista matcherna?

Timothy Liljegren. Foto: TT

x x x

Niklas Lindmark blev den första spelaren att lämna KIK:s originaltrupp. Backen, som värvades in som ett defensivt lok har blandat och gett i mina ögon. Dock är han en av få backar som kan smälla på – däremot blev det för många ”Indianare” i egen zon från 24-åringens sida. Poängmässigt har Lindmark producerat helt okej. Dock kände han och förmodligen KIK-ledningen att han kört fast. Niklas Lindmark är en bra förstärkning för i princip alla division I-klubbar. Det har väl inte varit några höga odds på att någon back skulle få lämna KIK-skutan eftersom truppen har innehållet åtta backar sedan Jonas Halvarsson gjort comeback. Men jag trodde inte att det skulle bli Lindmark, utan Måns Hansson som varit utanför matchtruppen i inledningen av allettan.

Även om det, enligt Joakim Johansson inte är akut med någon ersättare, skulle jag gärna se en ny defensivt skicklig back komma in. En ledartyp som får fart på sina backkollegor. Vi får väl se vad som händer där.

x x x

Ena Trojalånet Tobias ”TT” Törnkvist har återvänt till det allsvenska laget och är med laget uppe i Örnsköldsvik där det väntar match mot Modo på onsdagskvällen. Däremot är centern Elias Edström kvar i KIK och spelar med största sannolikhet i hemmamatcherna mot Visby (fredag) och Valbo (söndag). Sedan tidigare har Simon Stark återvänt till Halmstad. Det innebär att KIK just nu har 13 forwards i träning om ingenting har hänt under nyårshelgen. ”TT” och Stark har lämnat – in från kylan kommer Hampus Forsling och Rasmus T. Andersson, som var bänkade senast. Ja, även Måns Hansson får en ny chans nu när Niklas Lindmark har lämnat.

x x x

Om KIK gav ett formbesked borta mot Kallinge/Ronneby så var det tvärtom på hemmais på fredag. Blekingelaget manövrerade ut hemmalaget på ett effektivt sätt (tog tillvara på misstag). Det var inget snack om saken om att rätt lag vann matchen. I mina ögon är Kallinge definitivt ett lag som kan ta sig till kvalserien senare i år. För KIK:s blir det att gå tillbaka till ruta ett och gå igenom grunderna i ishockey.

x x x

Den tredje omgången i allettan drar i gång på onsdagskvällen. Den på förhand mest intressanta matchen är Hudiksvall–Vimmerby. Ska smålänningarna ta tredje raka segern? De övriga kamperna som spelas är; Visby/Roma–Valbo, Väsby–Huddinge och Nybro–Dalen.

x x x

Det verkar bli många KIK-supportrar nästa lördag när KIK möter Dalen i Kinnarps Arena. En buss är redan fullbokad och den andra är på väg att fyllas. Kul!

x x x

//Daniel