Det känns nästan lite konstigt att det har gått tre dagar sedan Kristianstads IK spelade match.

Hockeyallsvenskan har verkligen rivstartat med matcher var och varannan dag, men nu dröjer det fram till onsdag innan vi får se KIK spela igen.

Därför känns det som det rätt läge att summera veckan som har varit och blicka framåt mot det som kommer.

Måndag 23/9 – BIK Karlskoga–Kristianstads IK 5–3.
Två tidiga baklängesmål satte käppar i hjulet för KIK, som dock lyckades reducera och även kvittera i matchen. Men i den tredje perioden slarvade man lite för mycket i egen zon och Karlskoga kunde avgöra matchen.

Dennis Svensson stod för två mål, men det räckte som sagt inte till några poäng.

Onsdag 25/9 – Kristianstads IK–AIK 2–0.

I den tredje omgången kom den. KIK:s första historiska seger i hockeyallsvenskan och man gjorde det genom att nolla topptippade AIK. Herman Hansson gav hemmalaget ledningen i den första perioden och Tony Pappila avgjorde med ett powerplay-mål i den andra perioden. Joel Gistedt räddade samtliga 21 AIK-skott och höll nollan.

Fredag 27/9 – Västervik–Kristianstads IK 0–2.

KIK forsätter att skriva historia när laget vinner sin första match på bortais. Daniel ”Kingen” Andersson styrde in KIK:s 1–0-mål tidigt i den andra perioden och med bara några sekunder kvar av matchen gjorde Gustav Willman Borvik 2–0 i tom kasse. Ny nolla av Joel Gistedt, den här gången stod han i vägen för 30 skott.

Veckans bästa.

Joel Gistedt: Ja, vad ska man säga egentligen? Efter nio insläppta mål i de två första matcherna spikade KIK-målvakten igen fullständigt. Två raka nollor och 120 minuter hockey utan att släppa in mål imponerar.