53 utvisningsminuter, allsvenskt målrekord och rivningen av "Tornet"

Blogg, Hockeyallsvenskan

Noll poäng mot Timrå efter en defensiv krigarinsats och tre poäng mot Tingsryd efter en saftig målorgie. Där har ni KIK:s senaste vecka i Hockeyallsvenskan. KIK losade skotten med 17–42 mot Timrå men förlorade bara med 1–2.

KIK var inställda på en kvitteringsjakt i den tredje perioden men då åkte man på inte mindre än 53 utvisningsminuter (!) och fick egentligen aldrig chansen, vilket förstås fick Mikael Gath att gå i taket och han fick också lomma ut i spelarkorridoren på grund av protest när det återstod sju sekunder av matchen. Gath har tidigare varit avstängd den här säsongen på grund av sitt uppträdande mot domarna och han får nog lägga band på sig en smula om det inte ska bli ännu en avstängning.

Desto roligare var det för KIK mot Tingsryd. Snacka om att ”ketchupflaskan gick i topp” som en viss Christer Abrahamsson sa en gång. Sju gjorda mål och – förstås – allsvenskt målrekord för KIK. Fem insläppta var inte lika kul och när Tingsryd gick upp till 4–6 kändes KIK:s tre givna poäng inte så givna längre. Hade 5–6 kommit lite tidigare än med åtta sekunder kvar så vete katten om KIK hade löst tre poäng.

 

Veckans ”bästa”

Gunnarsson och Bourbonnais. Riley Bourbonnais fick göra mål både mot Timrå och Tingsryd och det kan man väl säga var precis vad KIK:s nye jänkare behövde. Jag tror inte Mikael Gath och Andreas Lilja förväntar sig några spelmässiga underverk från Bourbonnais, det är mål man vill ha och därför var veckans utdelning så viktig för både KIK:s och Bourbonnais framtid. Förutom de båda målen framåt så har även KIK:s nya defensiva pjäs sett vass ut i sina två första matcher. Kristoffer Gunnarsson har skänkt lugn, stabilitet och trygghet till KIK:s ganska ihåliga och darriga defensiv.

 

Veckans snackis 

Fredagens allsvenska målfest. Tolv kassar i Nelson Garden Arena mellan Tingsryd och KIK. Och elva måljinglar i Nobelhallen där Almtuna först tappade 5–1 till 5–5 mot Karlskoga…för att sedan avgöra i förlängning och roffa åt sig två skrällpoäng. Ett resultat som inte alls var bra för KIK och tack vare det resultatet så blev fredagen ingen ”Fem-kungar-kväll” för de gröna – trots trean mot Taif.

 

Läget i truppen

Joel Gistedt och Mikael Johansson är på skadelistan. Tony Pappila har först varit bänkad och sedan varit utanför laget men KIK har lagt locket på och det råder därför osäkerhet kring Pappilas framtid i klubben. Min magkänsla är att han är på väg bort – vi får se om jag får rätt eller om jag är ute och cyklar.

Det som annars har hänt sen sist är att KIK har släppt målvakten Oliver Tornerefelt till division 1-laget Hudiksvall. ”Tornet” blev hjälte när KIK skrällde borta mot Västerås och gjorde efter det en helt okej insats mot Vita Hästen och därför blir tajmingen lite ”så där” när det gäller det gröna rivningsprojektet av ”Tornet”. Han försvann från KIK nästan i samma veva som han var som hetast. Samtidigt förstår jag också KIK, Robin Wallin kom tillbaka efter sin hjärnskakning efter ”Tornets” två matcher och det hade ju känts ännu mer fel om man gjort sig av med Wallin i stället för Tornerefelt.

Jag noterar så klart också att Fredrik ”Hasse” Hansson kan bocka av 400 matcher i KIK-tröjan. Hatten av för det.

 

 Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

”Hasse” Hansson har tagit över ledningen på fler mål än Amil Krupic. ”Hasse” svarade för tre poäng förra veckan.

  1. Fredrik Hansson 8+18, 26 poäng
  2. Amil Krupic, 4+22, 26 poäng.
  3. Johan Lundgren 9+13, 22 poäng.
  4. Dennis Svensson 9+13, 22 poäng
  5. Erik Santesson 7+10, 17 poäng.

Kommande vecka

Behaglig vecka för KIK, åtminstone rent resemässigt. Det väntar nämligen två hemmamatcher, Karlskoga på onsdag och AIK på lördag. Och man kan väl säga att det är två olika typer av matcher. På onsdag kan man spela utan press och alla poäng är nästan som en bonus för KIK, åtminstone på förhand. Lite annat läge blir det mot jumbon AIK på lördag, där känns det som att allt annat än tre poäng är en klar missräkning för KIK. Poängen måste ju in för att det inte ska bli spel i kvalserien till våren.

Sarg ut!

/Mackan