9–2 och 1–5 – den gröna berg- och dalbanan tuffar vidare

Blogg, Hockeyallsvenskan

Berg och dalbana. Villa Upp-o-Ner, Lustiga Huset. Välja själva. KIK är HELT omöjliga att läsa den här säsongen. Det snurrar både hit och dit och går upp och ner om vartannat.
Det var förra veckan ett lysande exempel på. Först 9–2 mot Mora – och sen 1–5 mot Södertälje. Samma sprudlande inledning som man bjöd på mot Mora, samma sovande start bjöd man på i Scaniarinken. Hela KIK är som en enda stor lottto-bricka” – man har ingen aning om vad som ska hända och det är bara att blunda och gissa sig fram.

Nu borde man ju ha varit förvarnade till max att SSK skulle komma ut med frenesi och energi inför ett i det närmaste fullsatt Scaniarinken. SSK föll lite oväntat mot Almtuna i onsdags men var innan den straff-förlusten seriens mest formstarka lag. Som nu alltså var ute efter revansch inför flera tusen helgfirande fans. Då måste man väl ändå begripa att man inte kan stå på hälarna när pucken släpps…men det var precis det som KIK gjorde och då var det heller inte svårt att förstå Mikael Gaths frustration och ilska efter matchen.

Det skiljer fyra poäng till Almtuna och lagen ska spela fyra matcher var innan  de sen drabbar samman i Gränbyhallen i Uppsala i den näst sista omgången. KIK möter Karlskrona (h), Modo (b), Västerås (h) och Vita Hästen (h) innan det är dags att dra till Uppsala, onsdagen den 4 mars. Almtuna ska i sin tur möta Modo (h), Västerås (b), Timrå (h) och Tingsryd (b) innan de ska ta sig an KIK. Lagen möttes ju som bekant förra våren i kvalserien och det är knappast en match som KIK:arna behöver påminnas om.

Frågan är om de gröna kan göra om samma bedrift den här säsongen? Det skulle i så fall innebära att Gränbyhallen, dit ”ingen” vill åka, blir en lyckohall för KIK, hur tokigt det än låter.

 

Veckans bästa

Om det var svårt att utse en ”vinnare” förra veckan så är det busenkelt den här veckan. Ja, ni förstår förstås att det måste bli KIK:s överkörning av Mora. Anton Heikkinen spräckte nollan redan efter tio sekunder och sedan trillade det in ytterligare åtta puckar efter det. En jordskredsseger som kom från ingenstans och det gav ännu ett nytt skimmer över KIK:s ojämnhet och förmåga att bjuda på det minst sagt oväntade.

 

Veckans snackis 

Silly Season. Precis som väntat hände det en hel del innan fönstret stängde natten mellan lördagen och söndagen. Efter att Malte Setkov oväntat rycktes ifrån KIK så valde Christian Falk & CO att plocka in backen Sebastian Ottosson från Kalmar. Nästa nyhet var att man skeppade iväg otursförföljde målvakten Robin Wallin tillbaka till AIK och att Nybro la beslag på Ahlbin Hernod. KIK kommer också att ha möjlighet att använda sig av Mörrums målvakts Jonathan Ståhlberg om det skulle hända något med Antti Lehtonen eller Christian Engstrand.

När vi sen trodde att KIK var färdiga så hörde herr Falk av sig till kollega Patrik Persson när han satt i bilen på E4:an efter matchen mot Södertälje. ”Molldén är klar”. Alexander i förnamn och senast i Mörrum, men annars en KIK-produkt från ungdomsåren. Persson fick därmed snällt svänga av motorvägen, starta datorn och slänga ut nyheten på webben.

Ibland är det snabba bud i det här yrket.

 

Läget i truppen

Som sagt, det hände en hel del innan det berömda fönstret stängde och så här ser den trupp ut som KIK kommer att ha till sitt förfogande, rent juridiskt, under resten av säsongen:

Målvakter: Christian Engstrand, Antti Lehtonen, Jonathan Ståhlberg, Joel Gistedt (långtidsskadad).

Backar: Amil Krupic, Kristoffer Gunnarsson, Viktor Wahldén, Jakob Bondesson, Fredrik Lindblom, Morten Jensen, Mathias Röndbjerg, Sebastian Ottosson, Alexander Molldén.

Forwards: Daniel Andersson, Riley Bourbonnais, Fredrik Hansson, Herman Hansson, Anton Heikkinen, Mikael Johansson, Johan Lundgren, Kalle Miketinac, Erik Santesson, Malte Sjögren, Nikolai Skladnichenko, Axel Sundberg, Dennis Svensson, Marcus Sylvegård (spelar med Växjö), Kevin Wennström, Gustav Willman Borvik.

 

Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

Amil Krupic fortsätter att rycka i poängtoppen och har nu fyra poäng tillgodo på Fredrik Hansson, som inte har levererat speciellt många poäng på sistone.

  1. Amil Krupic, 5+26, 31 poäng.
  2. Fredrik Hansson 9+18, 27 poäng
  3. Dennis Svensson 10+16, 26 poäng
  4. Johan Lundgren 9+14, 23 poäng.
  5. Anton Heikkinen 15+5, 20 poäng.

Kommande vecka

KIK har en ny hemmamatch där poängchansen får anses som fullt möjlig. Karlskrona väntar hemma i Kristianstads Ishall nu på onsdag och det är ett Karlskrona som efter en dyngtung period lyckades vända trenden i fredags då man hemmabesegrade KIK:s bottenkonkurrent Almtuna med 1–0, detta efter ett tidigt mål i den första perioden.

KIK skulle må oerhört bra av en trea på onsdag och så får de hoppas på att Almtuna för en gång skull kammar noll när KIK vinner. Det har nämligen varit väldigt slående den senaste tiden att Almtuna har plockat poäng, antingen två eller tre poäng, när KIK väl tagit sina segrar. Därmed har gapet till Almtuna inte minskat i den grad som KIK hade trott och hoppats.

Trendbrott på onsdag? Ja, kanske.

Allt för nu!

/Mackan