Är Molldén KIK:s hemlige joker?

Blogg, Hockeyallsvenskan

Premiärdags – och då kan det ju vara läge att åtminstone skaka l-i-t-e liv i Hockeybloggen.

Dagen innan premiären blev en ganska händelserik dag. Kanadensiske snipern Deven Sideroff tvingades lämna träningen med nacksmärtor, det såg åtminstone ut så eftersom han tog sig mot nacken innan han vandrade ut i omklädningsrummet. Efter träningen påstod tränaren Mikael Gath att han knappt ägnat en tanke åt Sideroffs ”skada” och att han räknar med att Sideroff ska kunna spela fredagens premiär.

Efter det pratade vi vidare om fredagens premiärlag. Och eftersom det var sista träningen tänkte jag kanske att Gath skulle släppa laget till mig. Men se, det gick inte – KIK-tränaren ville inte, eller kunde inte, ens släppa truppen. Det var uppenbart att man jobbade på något i sista stund inför premiären: En joker, ett ess i rockärmen, välj vad ni vill. Detta var vid lunchtid och klockan är nu 16.30 och än så länge har ingenting hänt. Åtminstone inte något som KIK har kommunicerat ut.

Om, jag säger om, det skulle hända något så lutar det åt Alexander Molldén, som så här långt sitter i Jocke Fagervalls frysbox i MIF. Den förre KIK-backen har inte blivit uttagen till en enda matchtrupp så här långt och jag skulle gissa att han hade varit supersugen att spela en allsvensk premiär i Kristianstads Ishall i morgon. Vi får helt enkelt se om så blir fallet, om det blir någon annan eller om det inte blir någon joker överhuvudtaget…

Kul med lite spekulationer hursomhelst.

När det gäller premiärlaget och dess utseende så behöver man inte vara kärnfysiker för att räkna ut hur KIK kommer att ställa upp. Jag tror inte det åtminstone. Med tanke på hur det har sett ut tidigare och hur det såg ut under dagens träning så tror jag att vi får se följande uppställning i morgon:

Målvakter: Frederik Dichow (Olof Lindbom).

Backpar: Rikard Olsén, Erik Flood – Amil Krupic, Gustav Bouramman – Jakob Stridsberg, Viktor Grahn. 

Kedjor: Deven Sideroff, Trevor Cheek, Dennis Svensson – Linus Pettersson, Kristoff Kontos, Kevin Wennström – Robin Carlsson, Nikolai Skladnichenko, Alex Rauter – Herman Hansson, Melker Eriksson, Malte Sjögren.

Sjundeback: Isak Renemark.

Extraplayer: Gustav Olhaver.

Det största frågetecknet sätts framför målvaktsposten där det känns osäkert vem Gath kommer att välja. Jag väljer danske Frederik Dichow med tanke på att Olof Lindbom släppte en del billiga kassar i genrepet mot Nybro och han har även varit darrig vid några andra tillfällen under försäsongen. Dichow har varit iväg med danska landslaget på OS-kval under försäsongen och missat en del matcher, men av det jag har sett så tycker jag att han har sett bättre ut än Lindbom och borde därför få förtroendet i premiären.

Premiäromgången

Fredag (19.oo om ej annat anges): HV71–AIK (18.00), Västerås–Tingsryd, Almtuna–Troja-Ljungby, Vita Hästen–Mora, Västervik–Modo, KIK–Karlskoga, Södertälje–Björklöven (20.30).

Jag bjuder även på mina premiärtips:

HV71–AIK 5–2

Västerås–Tingsryd 3–1

Almtuna–Troja-Ljungby 2–2

Vita Hästen–Mora 2–3

Västervik–Modo 4–3 efter straffar

KIK–Karlskoga 2–4

Södertälje–Björklöven 2–3 efter sudden

Allt gott!

/Marcus