"Blir det förlust i de matcherna så har vi en minikris i KIK"

Blogg, Hockeyallsvenskan

Ett lite försenat inlägg, men här kommer nya tillbakablickar och nya framtidstankar när det gäller KIK:s framfart i Hockeyallsvenskan. Om det nu kan kallas så mycket framfart när det gäller den senaste tidens resultat. KIK har spelat in ynka fyra poäng av 30 på de tio senaste matcherna och det kommer förstås inte att hålla i längden. KIK är nere på elfteplats och redan på onsdagskvällen kan man åka ner under strecket om det blir förlust mot jumbon AIK.

Onsdag 4/12 – Kristianstads IK–Tingsryd 0–3

KIK blev nollat för första gången den här säsongen. Arvid Söderblom spikade igen kassen och KIK:s avsaknad av en riktig sniper har aldrig varit mer påtaglig den här säsongen. Hemma mot Timrå i föregående match blev det 1–3 och som Mikael Gath konstaterade: ”Gör man ett mål på två raka hemmamatcher så vinner man inga hockeymatcher”.

Söndag 8/12 – Karlskoga–Kristianstads IK 7–3

Nu lyckades KIK pilla in tre mål framåt, men då läckte det bakåt i stället. Sju insläppta mål och tränare Gath menade att vissa av målen inte ens var en målchans och att man gjorde det lite väl enkelt för Karlskoga – och det är svårt att inte hålla med om de orden. Å andra sidan var det väl ingen som trodde att KIK skulle åka till Värmland och Nobelhallen och få trenden vänd.

Veckans bästa 

Ett nästan omöjligt uppdrag. Men låt se….jo, vi kan ju ta Marcus Sylvegård. Han lånades ut från Växjö en andra gång och händer inget oförutsett hos smålänningarna så kommer Sylvegård att lira med KIK både mot AIK och Västervik den här veckan.

Veckans snackis 

Ja, får väl bli den usla formen och de tunga bortfallen. KIK:s bäste defensive back Viktor Wahldén saknades mot Karlskoga i söndags och kommer att saknas mot AIK på onsdagskvällen också. KIK är förtegna om ”Walles” skadesituation och det är knappast ögonbrynshöjande. Men den stora frågan i KIK-land är just nu: ”När vänder det?”

Läget i truppen

Sedan tidigare saknas målvaktsduon Robin Wallin och Joel Gistedt. Även Kalle Miketinac är borta sedan tidigare men närmar sig en comeback. Måltjuven Anton Heikkinen jobbar med hjärntrappan efter en hjärnskakning och är också borta tills vidare. Viktor Wahldén har en ”hemlig” skada medan backkollegan Joel Werner fick en smäll mot huvudet mot Karlskoga i fredags.

Marcus Sylvegård lånades in från Växjö till matchen mot Karlskoga och kommer som sagt att spela med KIK mot AIK och Västervik och sedan ska en ny utvärdering göras.

 

 Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

Johan Lundgren är fortfarande i topp trots två raka matcher utan poäng förra veckan.

  1. Johan Lundgren 9+8, 17 poäng.
  2. Fredrik Hansson 6+11, 17 poäng
  3. Amil Krupic, 3+13, 16 poäng.
  4. Dennis Svensson 5+10, 15 poäng.
  5. Erik Santesson 4+8, 12 poäng.

 Kommande vecka– den viktigaste hittills

Jag skulle vilja kalla den här veckan för den viktigaste veckan hittills för KIK i Hockeyallsvenskan. Bottenstriden har flugit på laget efter den senaste tidens kräftgång och om det skulle bli två förluster mot AIK och Västervik så skulle jag vilja kalla det för en minikris. KIK kan till och med åka ner under kvalseriestrecket redan i kväll om man losar mot AIK samtidigt som Västervik tar poäng av Björklöven och Mora skrällvinner borta mot Modo. Och det scenariot såg vi knappast framför oss när KIK för bara en månad sedan låg på sjundeplats och avståndet ner till lagen under strecket var 13 (till AIK) respektive tio (Södertälje) poäng.  Nu är i stället SSK tre poäng före KIK och det säger väl egentligen allt om hur den sista månaden har sett ut. Inför matchen mot Karlskoga berättade vi att KIK är formsvagast i hela serien och det var väl en rapport som var lika överraskande som att det lackar mot jul…

Sarg ut!

/Mackan