"Det är klart man börjar spekulera när det händer t-v-å gånger"

Blogg, Hockeyallsvenskan

Är det slut på det roliga nu? Det undrar nog en del oroliga KIK-supportrar efter den senaste tidens resultat. KIK har tagit en av 15 poäng på de senaste fem matcherna och har fyra raka nollpoängare i ryggsäcken inför hemmamötet med Karlskrona på onsdag. KIK har halkat ner till en niondeplats i tabellen. Det var inte längesen KIK låg sjua men nu är det helt plötsligt sju poäng upp till onsdagens motståndare Karlskrona. Man kan konstatera att hissen går snabbt – både uppåt och nedåt – när spelschemat är tajt och intensivt.

Onsdag 20/11 – KIK–Västerås 4–8

Och veckan som började så bra. KIK ledde med 3–0 efter en period och det var klang- och jubel i ishallen. Hos alla utom Mikael Gath. Som inte var nöjd trots 3–0 och som i efterhand ångrade sig att han inte höjde rösten efter den ”succéartade” – åtminstone målmässigt – första perioden. I andra föll KIK ihop totalt, men det är tveksamt om det hade gått bättre med en höjd tränarröst i periodpausen. KIK såg inte ut vara på plats någonstans efter första perioden och med tanke på hur det såg ut på isen hade det nog kvittat vilken röst som hade höjts, det hade förmodligen inte hjälpt.

Fredag 22/11 – KIK–Vita Hästen 2–3

En riktig nagelbitare. Som tog hus i helvete vid 2–2 och Hästen tilläts ta timeout efter en icing. Det var andra gången den här säsongen som domarna tappar det på det sättet i Kristianstads Ishall. En slump? Kanske. Eller så är det helt enkelt så att det inte är fullt lika lätt att vara påkopplad i Kristianstads Ishall som det är till exempel i Ö-vik eller Umeå? Det ska ju så klart inte vara så, men det är klart att man börjar spekulera när det händer t-v-å gånger (första gången mot Modo var den 11/10) inom en så kort period.

Vita Hästen fick avbryta sin timeout när domarna insåg sitt misstag, men när spelet sattes igång hade inte matchklockan kommit i ordning. Då tilläts gästerna dessutom byta alla fem spelarna. Något som inte heller är tillåtet efter en icing.

Fredrik Hansson reagerade starkt när Vita Hästen tog en felaktig timeout.
Fredrik Hansson reagerade starkt när Vita Hästen tog en felaktig timeout.

KIK drabbades sedan av en utvisning på Morten Jensen och i powerplay-spelet som följde avgjorde Vita Hästen matchen.

Söndag 24/11 – Björklöven–KIK 3–1

En usel start förstörde poängchansen i en redan på förhand stentuff uppgift för KIK. ”Löven” hade 2–0 efter 4.34 och då var det nog många som trodde på en utskåpning. Nu blev det inte så även om KIK aldrig var nära att på riktigt skaka om Björklöven. Noll poäng och så 120 mil i buss på det. Roligare söndag kan man ha.

Veckans Snackis

Solklart icing-incidenten i fredags. Utan konkurrens. Å Hockeyallsvenskans och domarkollektivets vägnar måste jag säga att det hela känns ganska pinsamt. På den här nivån. Sen att fredagens syndabockar Peter Lyth och Hampus Springare inte ville prata efteråt var kanske ingen skräll med tanke på deras blunder. Å andra sidan är det kanske man då ska stå som mest rakryggad och erkänna att det blev fel? Alla såg ju vad som hände.

Veckans Bästa

Svårt att ta ut något grönt som klingar ”det bästa” med tanke på vilken vecka som KIK kommer ifrån. Men ska jag plocka något så får det bli Amil Krupic. Han har blivit bättre och bättre den här säsongen och bildar ett mycket stabilt backpar med Viktor Wahldén. Det är också de båda som har den bästa plus-minus-statistiken i KIK. ”Walle” ligger på plus sex och Krupic på plus fyra. Att jämföra med den som är sist på den listan: Fredrik Lindblom med minus 13….inga roliga siffror det.

Läget i truppen

Kalle Miketinac har en hand/armskada efter att ha fått en slashing mot Modo.

Joel Gistedt är fortfarande borta med sin knäskada. Och efter senaste snacket med Gistedt så känns det som att en comeback är långt borta. Det var något med tonläget, något med hans sätt att säga vissa saker. Min känsla efter vårt samtal var definitivt inte att vi får se Gistedt mellan stolparna den här sidan året. Om ens mer den här säsongen…

 Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

Fortfarande firma Hansson och Lundgren i topp.

  1. Fredrik Hansson 5+11, 16 poäng.
  2. Johan Lundgren 7+8, 15 poäng
  3. Amil Krupic, 2+11, 13 poäng.
  4. Dennis Svensson 5+7, 12 poäng.
  5. Erik Santesson 4+6, 10 poäng.

 Kommande vecka– Lusth på besök

Hemmamatch mot mardrömsmotståndaren Karlskrona HK väntar på onsdag. Jag skriver mardrömsmotståndare eftersom KIK varit utspelat i de två senaste matcherna mot KHK. I genrepet vann Karlskrona med 5–1 och senast rånade KIK Blekingegänget på en poäng när man hämtade in 1–3 till 3–3 på slutet. Men med tanke på hur det såg ut på isen var KIK inte förtjänta av en poäng i den matchen. Återstår att se vad hemmais kan betyda. Och att Mats Lusth står i motståndarbåset…

Efter Karlskrona väntar Almtuna i Uppsala på fredag kväll och sedan gästar Timrå Ishallen på söndag.

Icing och timeout!

/Mackan