"Floda" ställs över i premiären

Blogg

Thom ”Floda” Flodqvist ställs över i KIK:s allsvenska premiär. Det står klart den sista KIK-träningen. ”Floda” gör sin andra tredje sejour i KIK och har på de två andra säsongerna skrapat ihop imponerande 96 poäng.

Men som ni vet går det inte att leva på gamla meriter och ”Floda” har helt enkelt inte levererat på en tillräckligt hög nivå under försäsongen för att Gath och Lilja skulle ta ut honom till truppen mot Tingsryd.

Sedan tidigare var det ju klart att Micke Johansson skulle missa premiären efter virussjukdomen som han åkte på under sensommaren. 13:e forward, eller Extra Player, i premiären blir Dennis Finn Olsson.

På backsidan gissade jag att Joel Werner skulle få sitta på läktaren och att Amil Krupic, med sin sjukdomsbild, låg i farozonen om man valde att ta in nye Jakob Bondesson bland de sex. Man får väl säga att jag hade ett rätt av två. Werner blir mycket riktigt bänkad och den andre backen som inte får byta om imorgon blir Robin Axbom, det rutinerade nyförvärvet från Nyköping. ”Sjundeback” blir Albin Hernod.

När det gäller målvaktsvalet så kommer Joel Gistedt att stå i premiären och Robin Wallin får öppna båsdörren.

I morgon kör vi tre sidor förhands i pappret, jag har gjort en längre intervju med Gistedt och så har sportchefen krönikerat inför den historiska matchen. Givetvis kör vi också nyheten med Bondesson i pappret.

Under torsdagskvällen är det också meningen att det ska komma ut ett Studio Kb på webben. Där hade vi Gath och ”Hasse” Hansson som gäster.

Ja, det var väl allt för nu.

Nu ska jag käka puck!

/Mackan