"Han kan vara den pusselbit som fixar nytt allsvenskt kontrakt"

Blogg

Det är mycket nu. Bladetsportens jul- och nyårssidor ska fyllas och snickras ihop och man kan väl lugnt säga att gott om tid har vi ont om. Men det där skiter förstås både Hockeyallsvenskan och KIK i. De lirar på som vanligt och under förra veckan lyckades KIK faktiskt vinna en match när man körde över Västervik med 4–0.

Onsdag 11/12 – AIK–KIK 2–0

KIK blev nollat för andra gången i höst och för andra gången på en vecka (0–3 mot Tingsryd den 4/12). Man förde spelet på Hovet men några poäng blev det inte den här gången mot den hopplösa jumbon. KIK försökte och försökte men Mika Järvinen motade alla KIK:s 33 skott…

Fredag 13/12 – Västervik–KIK 0–4

…KIK drog sedan vidare till Västervik och det kändes på förhand som en ruggigt viktig match. Och den här gången lyckades KIK med sin gameplan. Mikael Gath blev också bönhörd då KIK fick ett gratismål då Adam Åhman lekte grevéost när Malte Setkov sköt in 1–0 till KIK från blålinjen. Det målet lyckades KIK sedan segla på och i den här matchen hade man också lite välbehövligt ”flyt” med sig då Västerviks reducering till 1–2 dömdes bort för att pucken helt enkelt inte var inne. Inför tredje perioden trodde jag på operation anstormning från Västervik men i stället kunde Daniel ”Kingen” Andersson kontra in 0–3 med hjälp av Malte Sjögren. Den sistnämnde satte sedan fjärde målet i tom kasse och då noterades också ”nollan” Antti Lehtonen för en assist. Tre blytunga bortapoäng till KIK.

Onsdag 18/12 – KIK–Björklöven 2–3

Nä, det blev ingen andra raka hemmaseger mot serieledaren. Men KIK gjorde återigen en stark insats mot ”Löven”. Men så var det det här med bjudningarna. Morten Jensens gåva som gav Löven 1–0 var av det givmilda slaget. Det hade nog kostat ett mål i nacken även i Hockeyettan. Och så klart har man inte råd med såna nummer om man ska skaka en allsvensk serieledare. Malte Setkov – vilken skillnad det är på honom nu jämfört med när han kom – och hans soloåkning fram till 1–1 var vacker att beskåda, men när det sen brann lite för mycket i huvudet på Tony Pappila så blev det boxplay och då kom också 1–2 som ett julkort med posten. Löven lekte sen hockey sista minuten och ett frustrerat och virrigt KIK gick bort sig så att Justin Crandall kunde vispa dit 1–3. ”Kingens” backhand till 2–3 var i och för sig läcker, men till några poäng bidrog det inte.

 

Veckans bästa 

Antti Lehtonen. Nollan mot Västervik var lika viktig som välbehövlig och det är ju bara att konstatera att KIK har prickat rätt med Joel Gistedts ersättare. Och även om man unnar Gistedt att komma in i matchen igen så tror jag inte att det är många supportrar som saknar honom, rent sportsligt alltså. Lehtonen är en riktig klippa och kan mycket väl vara den pusselbit som gör att KIK fixar nytt allsvenskt kontrakt i vår.

 

Veckans snackis 

Johan Lundgren till Rögle, den såg man inte komma. Dessutom skrev han på ett nytt kontrakt med KIK, viktig ”signing” det. I Rögle fick han inte spela så mycket mot Oskarshamn i tisdags, men mot Växjö (1–2) blev det lite mer istid. Han gjorde inga större avtryck, hade två skott på mål i de båda matcherna, men gissningsvis var det ett nyttigt SHL-äventyr för Lundgren.

 

Läget i truppen

Sedan tidigare saknas målvaktsduon Robin Wallin och Joel Gistedt. Anton Heikkinen jobbar med hjärntrappan efter en hjärnskakning och är också borta tills vidare. Joel Werner är också borta med en huvudskada.

Viktor Wahldén har haft en ”hemlig” skada men gjorde comeback mot Björklöven i onsdags. Kalle Miketinac gjorde comeback mot Björklöven och det var ett välkommet besked för Gath och Lilja.

Linus Pettersson är inlånad från Modo december ut. Jakob Bondesson spelade med Rögle i torsdags, men ska vara tillbaka i KIK till bortamatchen mot Mora på lördag.

Kevin Wennström far som en tennisboll mellan KIK och Rögle och frågan är om han ens själv hänger med i svängarna?

Johan Lundgren och Malte Sjögren har skrivit på nya kontrakt under veckan.

 

 Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

Tronskifte. Amil Krupic är ny ledare av den interna poängligan Mål mot Västervik samtidigt som assisten fortsätter att trilla in.

  1. Amil Krupic, 4+15, 19 poäng.
  2. Johan Lundgren 9+9, 18 poäng.
  3. Fredrik Hansson 6+12, 18 poäng
  4. Dennis Svensson 5+10, 15 poäng.
  5. Erik Santesson 4+9, 13 poäng.

 

Kommande vecka

Matchen mot Västervik var viktig. Men nu väntar Mora borta i morgon (lördag) och den matchen blir ännu viktigare. Om KIK blir poängnollat i den matchen är Mora, just nu under kvalstrecket, uppe på samma poäng som KIK men med sämre målskillnad. Om däremot KIK vinner under ordinarie tid så skiljer det sex poäng mellan lagen. En jäkla skillnad det! Det är matcher av den karaktären som väntar i morgon som kan bli avgörande i slutändan när serien ska summeras. Efter matchen mot Mora väntar lite julfirande och sen kommer Södertälje på besök nästa lördag (28/12). Ett Södertälje som KIK har sex raka förluster mot…

Sarg ut – och God Jul på er!

/Mackan