Här är KIK-truppen 2021/2022

Blogg

Det tog ett tag innan det började ta fjutt i den gröna silly-stubinen. I början var det mest ”ingenting nytt, men det ser jäkligt bra ut, vi är inte ett dugg oroliga”. Men sedan Nikolai Skladnichenko presenterades den 28 april så har det varit fullt drag hos KIK. I stället för händelsefattiga dagar har det varit uttalande av karaktären ”nä, nu händer det nog inte mer den här veckan” och så presenterade man Kristoff Kontos ett par timmar senare. Och i dag var det 45 minuter mellan ett oskyldigt samtal om Linus Pettersson till det att han helt plötsligt var klar.

Men det är så det är, det är bara att tugga i sig och svälja. Det är ge och ta i den här världen. Och det är inte som förr när medier och tidningar tävlade mot varandra om att vara först, nu är klubbarna och deras sajter och konton på sociala medier lika stora konkurrenter – och de vill oftast vara med och spela spelet.

Nåja, det har som sagt rasslat till rejält på sistone och KIK-truppen 21/22 börjar nu formas på allvar. Några namn fattas, men av den infon jag har fått och av de tips som trillat in till oss så tänkte jag ge mig på att spika/tippa den fullskaliga truppen till nästa säsong. Vi börjar bakifrån.

Målvakter: Dansken Frederik Dichow är redan klar. Olof Lindbom är på ingång och det finns egentligen ingenting som talar emot att det blir Dichow/Lindbom som blir mv-paret nästa säsong.

Backar: Fyra namn är klara: Erik Flood har ritat på nytt kontrakt och trion Isak Renemark, Simon Ericsson och Jakob Stridsberg är nya in. Förutom dessa tror jag att Gustav Bouramman ansluter från Väsby och att Amil Krupic gör en andra comeback i den gröna tröjan. KIK-fansen var inte jätteglada på honom när han drog till AIK, men det är nog ett ”problem” som kan suddas ut ganska snabbt. Då är vi uppe i sex backar. Vidare tror jag att man förlänger med Rikard Olsén. Playout-hjälten har tidigare bekräftat att KIK är aktuellt och klubben vill behålla honom. KIK ska visserligen banta truppen till denna säsongen, men Gath har sagt att det är åtta backar som gäller och då går sista platsen till Viktor Grahn från Karlskrona HK. Det innebär då att Viktor Wahldén, som hade det ganska jobbigt förra säsongen, försvinner och det kan nog bli till en division 1-klubb i närheten. Där finns en del att välja på i Blekinge…

Forwards: Här finns sju namn klara. Herman Hansson är den ende som har förlängt, annars hittar vi sex nyförvärv i Nikolai Skladnichenko, Robin Carlsson, Kristoff Kontos, Trevor Cheek, Deven Sideroff och dagens (måndagens) värvning Linus Pettersson. Truppbantning var det ja och Mikael Gath har sagt att man ska inleda säsongen med 13 forwards och då har vi bara sju platser kvar. Och då kan vi börja med duon som är mest troliga enligt mig för det var nämligen läääääängesen man hörde att Dennis Svensson och Malte Sjögren är klara för en fortsättning. Four to go: Där finns ett nyförvärv som ligger och pyr och som inte har presenterats än och det är Gustav Olhaver från Tingsryd. Då har vi bara tre förlängningar kvar att lista ut och då landar jag på följande trio: Kevin Wennström, Melker Eriksson och David Levin. Wennström var tidigare på lån från Rögle men var KIK:s spelare från start när förra säsongen drog igång. Eriksson (från Rögle) och Levin (från Dinamo Riga) anslöt under senare delen. Levin är fortfarande ett osäkert kort och det verkar som att han själv inte riktigt vet vad han vill. KIK har givit honom ett kontraktsförslag och det är där man står och stampar just nu. Skiter det sig med Levin eller om affären med Olhaver rinner ut i sanden så finns vårens Karlskrona-lån Oskar Svanlund där bakom. Svanlund gjorde inget större avtryck i KIK-tröjan, men där ska ändå finnas, eller har åtminstone funnits, ett intresse från KIK:s sida när det gäller nästa säsong. Det skulle i så fall innebära att Johan Lundgren (flyttar förmodligen ”hem” till Helsingborg), Daniel ”Kingen” Andersson (drar tillbaka till Kallinge igen?) och Erik Santesson försvinner från KIK.

”Min” KIK-trupp 21/22

Målvakter: Frederik Dichow, ny, Olof Lindbom, ny.

Backar: Erik Flood, Rikard Olsén, Simon Ericsson, ny, Jakob Stridsberg, ny, Isak Renemark, ny, Viktor Grahn, ny, Amil Krupic, ny, Gustav Bouramman, ny.

Forwards: Herman Hansson, Kevin Wennström, Melker Eriksson, David Levin, Dennis Svensson, Malte Sjögren, Nikolai Skladnichenko, ny, Robin Carlsson, ny, Kristoff Kontos, ny, Trevor Cheek, ny, Deven Sideroff, ny, Linus Pettersson, ny, Gustav Olhaver.

Slutkommentar: Första spontana kommentaren är att målvaktssidan ser tunn ut. Dichow känns som ett osäkert kort och Lindbom har inte imponerat de två senaste säsongerna. Det är inte direkt så att man ser en ny Calle Clang här. Känslan nu är att KIK kommer att agera på målvaktssidan under säsongen.
Backsidan ser intressant ut och det känns som ett lyft från föregående säsong, åtminstone defensivt. Bouramman gjorde det bra i Väsby och Krupic får komma ”hem” till tryggheten igen. Stridsberg är bra och Renemark och Ericsson är spännande framtidsnamn. Att inleda säsongen med 13 forwards känns ju spontant jäkligt skakigt, men sen vet man hur den här branschen fungerar och spelare kommer att komma och gå under säsongen. Vissa kommer inte att hålla måttet och det kommer att lånas in spelare vid skador. Att inleda med 13 forwards är om inte annat bra för plånboken och det finns ju alternativ om man drabbas av bortfall. Det enda som KIK inte kan göra med 13 forwards det är ju att låna ut spelare, men har man 13 friska spelare är man å andra sidan inte i behov av att spelare ska få istid. De största intressepilarna landar inte helt oväntat på Trevor Cheek, Deven Sideroff och Kristoff Kontos. Träffar KIK rätt här kan nästa säsong bli bra mycket roligare än de två första säsongerna i Hockeyallsvenskan.

Det var det hela för nu. Och vi fortsätter så klart att ta in silly-season hela vägen in i mål.

Ta hand om er!

/Mackan