Hockeybloggen: ”Ge mig sju nya matcher”

Blogg

Och andas.

Lite så känner man sig efter en jobbkväll i Kristianstad Ishall och ett nytt jättedrama nere på isen mellan KIK och HV71.

Den här gången ville de sig inte riktigt för hemmalaget – som trodde, liksom jag och alla andra här, på att man lyckats kvittera med 20 sekunder kvar att spela.

Gustav Bouramman fick på en praktträff som såg ut att gå rätt upp i Filip Larssons bortre kryss.

Men det gjorde den inte. Skottet tog istället i stolpen och studsade sedan ut igen och därför blev det inga nya poäng mot detta upphaussade HV71, som verkligen fick slita för segern.

Det var den fjärde och sista matchen som lagen ska spela mot varandra under grundserien och vilka matcher vi har fått se.

Underhållningen kunde inte ha blivit så mycket bättre och lagen fick med sig två segrar vardera efter en rad helt sjuka avslutningar.

KIK har en förmåga att höja sig när man möter HV71. De verkar älska att spela de här matcherna och trycket från läktaren pumpade nog bara upp energin ytterligare under matchen.

Jag pratade med Gustav Bouramman, Malte Sjögren och Mikael Gath efter matchen. Samtliga tre var överens om att de gärna möter HV71 fler gånger den här säsongen, men då i ett stundande kvalspel.

Skulle Hv71 vinna grundserien så kommer man att få välja kvartsfinalmotståndare.

Det är där Sjögren, Bouramman och Gath hoppas på Jönköpingslaget, men jag tror att sannolikheten att det händer nästan är lika med noll.

Hv71 trivs inte med att möta KIK och det märks så oerhört tydligt nere på isen.

De får stångas för varje meter, varje puck och de möter fyra kedjor med noll respekt för det på pappret så överlägsna laget.

Att KIK också vunnit två matcher, tagit poäng i en tredje och nu varit en videogranskning från en ny poäng, gör inte oddsen bättre att Hv71 skulle välja dem.

Nej, för KIK:s del får man nog hoppas på en senare runda och varför inte?

KIK verkar ha skakat av sig den lilla formsvacka som laget varit inne i och det finns fortfarande några dagar kvar att förstärka laget efter Amil Krupic exit.

Jag tror på minst ett nyförvärv – kanske till och med två.

Mikael Gath jobbar stenhårt bakom kulisserna och jakten kommer inte att bli mindre aktiv efter skadorna på Herman Hansson och Oskar Hassel (lån från Rögle).

Hassel lämnade Ishallen i hyfsat skick vad det verkar, men Hansson stack direkt hem efter smällen han fick i den andra perioden.

Jag skulle bli förvånad om någon av dem spelar på söndag mot Troja/Ljungby och därför lär KIK bara komma till spel med sex backar och 12 forwards.

Men-men. Mycket kan hända på en dag i hockeyvärlden och den som lever får se på söndag. Vad jag vet är dock att jag så gärna skulle vilja se sju nya matcher mellan KIK och HV71.

Jag kan väl i alla fall få drömma?

 

// Per W