Inga ändringar mot Västervik – Finn Olsson lirar med Mörrum

Blogg

Varför ändra på ett vinnande koncept?

En lika klyschig som retorisk fråga.

Men i Mikael Gaths fall känns den uteblivna förändringen väldigt väntad. Efter den historiska segern mot AIK kan jag väl inte påstå att jag höjde på ögonbrynen när Gath, efter torsdagens träning, berättade att han och Lilja inte gör några ändringar alls inför fredagens möte med Västervik.

Gistedt kvar i holken – no shit – och samma spelare utanför truppen som mot AIK. Ja, ni som är insatta kan namnen vid det här laget: Kvartetten som inte byter om i morgon är Albin Hernod, Robin Axbom, Mikael Johansson och Dennis Finn Olsson. Men den sistnämnde får ändå spela match den här veckan. Dennis Finn Olsson kommer nämligen att spela med Mörrum i Hockeyettan på lördag. De möter Dalen hemma i Jössarinken.

Gath förklarar läget:

– Han räknas fortfarande som junior och kan han därför gå fritt mellan klubbarna. Men han kommer att fortsätta träna med oss och kriga för att få speltid, men kommer han inte att lyckas med det så är det helt perfekt att han får speltid i Mörrum.
Av de andra som ännu inte fått spela så måste jag erkänna att petningen av Robin Axbom är en skräll för mig. Den rutinerade 29-åringen värvades från Nyköping som en back med erfarenhet och offensiva krafter. Axbom gjorde 35 poäng (8+27) på 39 matcher i Hockeyettan i fjol och jag trodde faktiskt att han skulle vara given i KIK.
Men men, nu är ju konkurrensen som den är och då gäller det minsann att visa att man ska få förtroendet från Gath och Lilja och där har Axbom uppenbarligen inte varit tillräckligt vass. Det ska bli intressant att se om han kan kriga sig tillbaka eller om han snällt får vänta på en lucka på grund av skada eller sjukdom.
Noterbart är också att av fyra trupputtagningar så här långt så är Axbom faktiskt den ende av KIK:s nio defensiva pjäser som inte ens varit uttagen i själva truppen.
Sarg ut!
/Mackan