Jag ska ge honom några ärliga chanser till innan jag placerar honom i "fiasko-facket"

Blogg, Hockeyallsvenskan

Det har varit mycket snack om det bristande målskyttet i KIK men jag tycker att det har sett väldigt svajigt ut även i egen zon den senaste tiden. Misstagen är för enkla och besluten är för ängsliga och i allsvenskan är det inte lika lätt att komma undan med de misstagen som det var i division 1.

Det vet förstås KIK-spelarna om, men de vet också om att det är ett helt annat tempo i allsvenskan jämfört med ettan och det som KIK tidigare tjänade in i brist på teknik och kunnande har inte betalat sig i samma utsträckning de senaste två månaderna. Inställning, hårt jobb och ett sammansvetsat kollektiv skulle ge KIK de allsvenska poängen och visst var det så till en början, men de andra lagen har också lärt sig vad de får och inte får av KIK – de har helt enkelt lärt sig hur man ska tackla nykomlingen från nordöstra Skåne.

Mot Almtuna senast svek även den annars så pålitlige Antti Lehtonen. Visst måste han också få ha dåliga matcher eller perioder men att den kom i just den här matchen och i det läget av matchen var så klart högst olyckligt för KIK.

Riley Bourbonnais debutvecka då, hur var den undrar ni?

Ja, vad säger ni själva? Knappt godkänd va? Det såg kanske liiite lovande ut mot Hästen men mot Almtuna var han helt under isen, eller i alla fall helt osynlig och det är ju ungefär samma sak. Men jag ska inte döma ut honom än. Jag ska ge honom några ärliga chanser till innan jag placerar honom i ”fiasko-facket”.

 

Veckans ”bästa”

Jag vänder på det den här veckan och kör veckans sämsta…med tanke på hur det såg ut med gröna ögon förra veckan. Mycket var som sagt dåligt men frågan är om inte publiksiffran mot Almtuna var a-l-l-r-a sämst: 1 355 kom för att spana in säsongens dittills viktigaste match, vilket både ledare (Mikael Gath) och spelare (Dennis Svensson) kallat matchen mot Almtuna för. Jag tycker att den siffran är riktigt svag, sen kvittar det att Sverige spelade mot Portugal i handbolls-EM. 1 355 är KIK:s näst sämsta publiksiffra den här säsongen. Den sämsta? Den ligger på 1 350, även det mot Almtuna.

 

Veckans snackis 

Antti Lehtonens svaga tredjeperiod mot Almtuna. Två av de tre målen som han släppte in var rejäla blunders och det är misstag som vi tidigare inte har sett av KIK:s finske burväktare. Han måste repa sig och spela på samma höga nivå som tidigare om KIK överhuvudtaget ska ha n-å-g-o-n chans att ta sig ovanför kvalstrecket igen.

 

Läget i truppen

Joel Gistedt och Mikael Johansson är på skadelistan. Under måndagen kom det flera nyheter i KIK-truppen. Läs senaste nytt HÄR och HÄR

Det känns som att KIK behöver allt nytt blod de kan få för tillfället och Kristoffer Gunnarsson kan vara den back som ger lite stabilitet i de defensiva regionerna.

 

 Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

Amil Krupic leder fortfarande den interna poängligan efter en assistpoäng på de två matcherna förra veckan.

  1. Amil Krupic, 4+21, 25 poäng.
  2. Fredrik Hansson 7+16, 23 poäng
  3. Dennis Svensson 7+13, 20 poäng.
  4. Johan Lundgren 9+10, 19 poäng.
  5. Erik Santesson 7+10, 17 poäng.

Kommande vecka

Oj, vad den ser tuff ut. Timrå borta på onsdag och Tingsryd borta på fredag är inga matcher där poängchanserna är jättestora. Att KIK ska upprepa bedriften från senast man var i NHK Arena i Timrå ser jag som i princip osannolikt. Å andra sidan slipper de kanske reta gallfeber på Timrås ”supportrar” den här gången…

Efter det väntar Karlskoga hemma innan KIK går in i en avgörande (?) period för säsongen. För efter matchen mot Karlskoga väntar nämligen följande schema: AIK (h), Västervik (h), Björklöven (b) och Mora (h). Nio av tolv poäng är förstås drömmen för KIK på de fyra matcherna, men mer rimligt är kanske en trea, en tvåa och en etta. Frågan är bara om det räcker…?

Sarg ut!

/Mackan