KIK behöver bryta den negativa sviten

Blogg

Kristianstads IK är inne i en tung period och laget lyckades inte bryta den dåliga sviten under förra veckan. Det började med att laget åkte på en rejäl omgång i Västerås och avslutades med en snöplig övertidsförlust mot Vita Hästen.

Onsdag 16/10 – Västerås–Kristianstads IK 6–1

Vi börjar med matchen i Västerås där KIK åkte på sin största förlust för säsongen. Västerås kom ut och satte gasen i botten direkt och tryckte ner KIK som under långa stunder bara fick försvara sig. Västerås dominerade den första perioden och ledde med 2–0, men i andra vaknade KIK till liv och lyckades få mer tryck mot hemmalagets mål. Reduceringen kom, men Västerås satte direkt 3–1 och efter det målet gick luften lite ur bortalaget.

I tredje chansade man och satte full fart framåt, men istället för ännu en reducering gick Västerås ifrån ytterligare. Man kan sia för om varför KIK tog ut målvakten vid 1–5 och varför man inte försökte stoppa blödningen i tredje, men jag tycker ändå det är fint på något sätt att man verkligen gick för det. Dock blev man lite oroad för hur laget uppträdde i egna zonen, det såg stundtals inte alls bra ut och KIK hade svårt att försvara runt Robin Wallin.

Fredag 18/10 – Vita Hästen–Kristianstads IK 3–2 efter förlängning. 

Här kändes KIK mycket mera påkopplat och skapade inledningsvis flera heta målchanser. Efter en mållös förstaperiod tog Vita Hästen ledningen i början på mittenperioden. Erik Santesson kvitterade i tredje i boxplay, men Vita Hästen svarade ganska omgående genom att göra 2–1. I slutet chansade Mikael Gath, likt han gjorde borta mot Karlskrona HK i jakten på en kvittering. Och återigen gav det resultat. Kalle Miketinac kvitterade och tog matchen till förlängning.

Väl där avgjorde Vita Hästen Filip Cruseman med ett par sekunder kvar. Tufft slut för KIK, som gjorde en fin insats.

Veckans bästa

Svårt den här veckan så klart, men jag tycker att insatsen mot Vita Hästen var bra och att den borde ha resulterat i fler än ett poäng. KIK visar, faktiskt i båda matcherna, att man inte tänker kriga sig igenom säsongen genom att försvara i stor utsträckning. KIK bryr sig inte om vilket lag som är på den andra sidan utan de går bara ut och kör. Ibland går det hem och ibland slutar det med förluster likt den i Västerås. Det är nog något vi kommer att få se mer av framöver. Extra plus också till Erik Santesson som har sett väldigt bra ut hela säsongen och som gjorde en stark insats mot Hästen.

Läget i truppen

Amil Krupic gjorde comeback mot Västerås och har spelat de två senaste matcherna. Det har i sin tur gjort att Joel Werner återigen hamnat utanför truppen. Joel Gistedt är borta på obestämd tid och klubben fortsätter att vara tysta angående målvaktens skada. Lite märkligt kan jag tycka. Malte Sjögren missade veckans matcher på grund av sjukdom, men borde vara redo på onsdag igen.

Kevin Wennström och Jakob Bondesson spelar fortfarande matcher med laget. Wennström gjorde enligt mig en bra insats mot Vita Hästen och var väldigt aktiv där.

Joel Werner och Dennis Finn Olsson fanns med i Mörrums senaste match mot Vimmerby i Hockeyettan.

 Interna poängligan topp 3 (mål+assist)

  1. Fredrik Hansson 3+4, Johan Lundgren 2+5.
  2. Erik Santesson 3+3.
  3. Kalle Miketinac 1+4, Morten Jensen 0+5.

 Kommande vecka

Viktig vecka som stundar för KIK, inte minst matchen på onsdag hemma mot Almtuna. Sviten på fyra raka förluster måste brytas och det är viktigt att KIK vinner mot lagen som förväntas vara i botten. Fredagens uppgift mot Timrå kommer att bli otroligt tuff och KIK avslutar en hektisk hockeyvecka med att möta Tingsryd i Nelson Garden Arena. Två matcher som på förhand borde kunna inbringa poäng. Matchen mot Timrå blir givetvis tuff, men ingenting är så klart omöjligt i Hockeyallsvenskan.

Onsdag 23/10 – Kristianstads IK–Almtuna.

Fredag 25/10 – Timrå–Kristianstads IK.

Söndag 27/10 – Tingsryd–Kristianstads IK.

Tabellen efter 11 omgångar (några lag har spelat 12 matcher) 

 

Nu blickar vi mot Almtuna på onsdag. Kan det bli en ny publikfest i ishallen?

//Widerberg