KIK-maskinen fortsätter att leverera

Blogg

Sju poäng av nio blev blev till sex poäng av nio under veckan som gick. KIK fortsätter att roffa åt sig poäng i Hockeyallsvenskan och ligger just nu sjua i tabellen, vilket innebär SHL-kval.

Onsdag 31/10 – KIK–Karlskoga 1–2

KIK försökte och försökte. Men Henrik Lundberg i Karlskoga-kassen var för bra den här kvällen. Mikael Gath menade att Lundberg vann matchen åt Timrå och visst var han bra, men han fick också en del tacksamma avslut mot sig och känslan efteråt var att det var en match där KIK inte riktigt lyckades krama ur det där sista som behövs för att rå på ett lag av Karlskogas kaliber. ”Fler puckar på mål och mer folk på kassen”, efterlyste Dennis Svensson och bjöd på en klassisk hockeyklyscha.

Fredag 1/11 – AIK–KIK 2–4

I två perioder påminde det en del om matchen mot Karlskoga. Efter att AIK gjort 2–0 efter halva matchen så tog KIK över händelserna och började mata avslut mot Johannes Jönsson, den förre KIK-målisen. Men precis som mot Karlskoga var det många av skotten som landade som höstlöv i Jönssons famn. Men Gustav Willman Borviks styrning, som granskades för hög klubba, till 1–2 gav KIK en biljett in i matchen och den gav också AIK ångest och oro i både kropp och knopp. Det i kombination med KIK:s furiösa framfart under slutdelen av matchen gav tre poäng och en sistaperiod som många KIK:are sent kommer att glömma.

Söndag 3/11 – KIK–Västervik 4–1

Ny vändning, ny seger. Den här gången blev 0–1 till 4–1. Stockholmsresan verkade sitta i benen i första perioden och det krävdes att Mikael Gath höjde rösten i första periodvilan. När han väl hade gjort det så kom KIK ut som ett annat lag och KIK kunde vinna de två sista perioderna med 4–0. På 17 matcher har KIK bara förlorat två tredjeperioder, mot Karlskoga och Västerås, och det är imponerande siffror för en nykomling.

Malte Sjögren, som gick i bräschen vid vändningen mot AIK, gjorde två mål och blev matchvinnare för KIK. Noterbart också att Anton Heikkinen gjorde sitt sjätte mål och leder därmed den interna målligan. Men eftersom han står på noll assist får han inte plats på topp fem i den interna poängligan

Snackisen

Stenkrossen, den här veckan också. Men nu ur en positiv synvinkel. Timråsupportern Kent Filppu startade en insamling till KIK och Kagans Buss och från att ha siktat på blygsamma 500 kronor landade man på 12 404 kr när insamlingen avslutades efter tre dagar. Roger ”Kagan” Börjesson, som äger och driver Kagans Buss, lät sedan pengarna gå till barnkliniken på CSK i stället för att det skulle täcka kostnaderna för de nya rutorna i KIK-bussen. Filppu ska ha kredd för insamlingsinitiativet och ”Kagan” för sin generösa handling.

Veckans bästa

Galna vändningen mot AIK – förstås. 0–2 blev till 4–2 när KIK sköljde över ett AIK som började darra rejält i knävecken redan när KIK fick in reduceringen. KIK:s moral är inte bra, den är äckligt bra.

Läget i truppen

Joel Gistedt är fortfarande borta med sin knäskada. Det senaste som kommunicerat ut från KIK är att han ska vara tillbaka i december, men vi får väl se hur det blir med den saken. Just nu är det nog inte så många KIK:are som saknar Gistedt, då Antti Lehtonen gjort det riktigt bra sedan han anslöt.

Dennis Finn Olsson har lånats ut till Mörrum på heltid, även Ahlbin Hernod har spelat en del med Mörrum på sistone, men tillhör fortfarande KIK:s organisation och tränar med KIK.

Robin Axbom har gått från att vara utanför truppen till att vara uppsatt som sjundeback i de två senaste matcherna, men någon speltid har det inte blivit. Axbom har tre barn, blev nyligen farsa för tredje gången, och har familjen i Nyköping. En ekvation som låter omöjlig i mina öron. Jag har haft känslan ett tag nu att Axbom kommer att försvinna från KIK och den känslan blir inte svagare med tiden.

 Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

Amil Krupic är ny på listan efter två mycket fina matcher, både spel- och poängmässigt, mot AIK och Västervik.

  1. Fredrik Hansson 4+8, 12 poäng.
  2. Johan Lundgren 4+7, 11 poäng
  3. Erik Santesson 4+5, 9 poäng
  4. Dennis Svensson 5+3, 8 poäng.
  5. Amil Krupic, 1+7, 8 poäng.

 Kommande vecka

Vi är framme vid ett av få längre uppehåll i Hockeyallsvenskan. Det är faktiskt matchfritt hela den här veckan och inte förrän på måndag väntar hemmamatch mot Mora.

Stockholmsresan

Jag åkte med KIK till Stockholm och punktmarkerade laget i två dygn. Det blev en intressant och insiktsfull resa som verkligen visade vilken apparat det handlar om. Det är knappast så att man slänger in skridsko och klubba i bussen och åker iväg och lirar en hockeymatch. Det är en livsstil, ett liv i packsäck. På lördag kommer dokumentet ”Inside KIK” att publiceras, både på webben och i papperstidningen.

Lev väl!

/Mackan