Lundgren och Hansson har varvat igång

Blogg

Då var det dags för måndag igen och det innebär en ny sammanfattning av veckan som har varit. Matcherna har duggat tätt för KIK:s del och man började veckan med en lååååång bussresa upp till Dalarna och Mora.

Onsdag 3/10 – Mora IK–Kristianstads IK 3–2. 

Topptippade Mora inledde bäst och hade ledningen inför den tredje perioden med 2–0. Då vaknade KIK och skapade spänning i matchen. Erik Santesson reducerade innan Mora kunde göra 3–1. På slutet reducerade sedan KIK på nytt genom Amil Krupic och låg på för en kvittering. Den kom dock aldrig och KIK fick lämna Dalarna tomhänta.

Fredag 5/10 – Kristianstads IK–Södertälje 3–4. 

KIK hann knappt av bussen förrän det var dags för nästa match. Klassiska Södertälje fortsätter att göra livet surt för KIK och fick med sig alla poängen hem. Joel Gistedt saknades i hemmaburen på grund av en knäskada och Robin Wallin, ny från AIK, fick säsongsdebutera. Det blev dock ingen vidare start för Wallin i KIK-målet och han fick släppa fyra puckar förbi sig. Johan Lundgren och Fredrik Hansson låg bakom mycket framåt för KIK, som även den här matchen reducerade sent.

Söndag 7/10 – Kristianstads IK–IF Björklöven 2–1. 

Robin Wallins revansch. Så får man nog sammanfatta det hela när KIK blev det första laget att besegra Björklöven den här säsongen. Wallin storspelade, inte minst i den tredje perioden när Björklöven låg på för en kvittering. Framåt gjorde Erik Santesson och Fredrik Hansson KIK:s mål. Lagkaptenen Hansson gjorde en riktigt stark vecka om man går efter poäng (ett mål och tre assist).

Veckans bästa. 

Jag har redan varit inne lite på det, men man kan lugnt säga att detta var veckan då Fredrik Hansson och Johan Lundgren kom igång på allvar. Duon gjorde tillsammans med Victor Löfstedt (nu i Olofström) succé förra året i både division 1 och kvalspelet. Den här säsongen har man inlett okej, men under veckan som gått har även poängen på allvar börjat rassla in. Fredrik Hansson noteras för 3+1 den här veckan och Johan Lundgren 2+1. Viktigt för KIK att få igång dessa herrar.

Läget i truppen

KIK saknade Amil Krupic, Daniel Anderson och Joel Gistedt i matchen mot Björklöven. Ingen av trion kommer att vara tillbaka mot Karlskrona HK och Mikael Gath flaggade för att det kan komma att bli förändringar till den matchen. Mer ville han inte säga, men om man får gissa så lär det handla om ett lån.

 Interna poängligan topp 3 (mål+assist)

  1. Fredrik Hansson 2+3, Johan Lundgren 2+3.
  2. Kalle Miketinac 0+4, Erik Santesson 2+2.
  3. Gustav Willman Borvik 3+0, Axel Sundberg 0+3, Herman Hansson 1+2, Dennis Svensson 2+1.

Kommande vecka: 

Redan imorgon (tisdag) spelar KIK match igen. Man möter Karlskrona HK på bortais och det känns på förhand som en riktig höjdare.

Tisdag 8/10 – Karlskrona HK–Kristianstads IK.

Fredag 11/10 – Kristianstads IK–Modo.

Tabellen efter sju omgångar:

Har ni tankar och funderingar är det bara att höra av sig. Per.widerberg@skanemedia.se

 

// Widerberg