Sju av nio – vilken succévecka för KIK

Blogg, Hockeyallsvenskan

Ja, då var det dags för en veckosummering igen. Och det är inte vilken vecka som helst som KIK har bakom sig. Almtuna hemma, Timrå borta och Tingsryd borta har avverkats och KIK norpade sju av nio poäng. Riktigt starkt gjort. Jag skulle vilja påstå att bortasegern mot Timrå är, rent meritmässigt och vilket motstånd man mötte, den tyngsta skalpen man någonsin har tagit. KIK har vunnit viktigare och tyngre matcher men att ta tre poäng borta mot Timrå är en rejäl skalp för de gröna, som ju är just gröna i de här sammanhangen. Tre raka segrar blev det och alla slutade 3–2 till KIK.

Onsdag 23/10 – KIK–Almtuna 3–2 efter overtime

Ingen klang- och jubelföreställning. Almtuna såg vassare ut än vad jag hade förväntat mig och KIK kom inte alls ut med en klassisk översköljning, som jag hade trott. Matchen gick till straffar och där lyckades både Anton Heikkinen och Erik Santesson hitta nätet och KIK tog därmed sin första straffseger i Hockeyallsvenskan. Förre Almtunaspelaren Santesson gjorde även ett spelmål och blev lite av en matchvinnare för KIK.

Fredag 25/10 – Timrå–KIK 2–3 

Så kom den då. Den stora, blytunga segern. Jag ska erkänna att jag inte trodde ett skvatt på KIK i den här matchen. Jag trodde det skulle bli som mot Västerås, stora förlustsiffror och noll poäng in på kontot. Och inte blev den tron mindre när KIK drog på sig två utvisningar under matchens fem första minuter och Timrå gjorde också 1–0 i sitt andra PP-försök. Men KIK spelade med insidan av huvudet trots den tunga starten och man fick Timrå precis dit man vill. Dennis Svensson blev matchvinnare med sitt tjusiga avslut i powerplay. I slutet fick Timrå en sista chans i fem mot fyra men både då och när man sen plockade keepern så höll KIK hemmaspelarna på behörigt avstånd från Antti Lehtonen i kassen.

Söndag 27/10 – Tingsryd–KIK 2–3 efter overtime

KIK visade återigen upp en stark moral och krigade sig tillbaka in i matchen trots att Tingsryd hade 2–0 en bit in i den andra perioden. Johan Lundgren och nye Marcus Sylvegård såg till att KIK kunde gå ikapp och i tredje perioden blev det sedan inga mål. Antti Lehtonen norpade en straff från Filip Owesson i overtime och strax därefter klev KIK-backen Jakob Bondesson, lånet från Rögle, fram och stängde matchen med ett rappt handledsskott.

Snackisen

Stenkrossen, så klart. Tyvärr fanns där vissa så kallade Timråsupportrar som inte tålde att gästen från Skåne la beslag på alla tre poängen. Deras hämnd blev stenkastning mot KIK:s spelarbuss – undra om de funderade länge innan de kom på det… – innan man sen försvann in i skogen. Bussen stenades under färd och av bilderna att döma så var det inte direkt småsten som kastades. Det är ju kul med engagemang, passion och inlevelse men här slog det över på alla håll och kanter. Man får åtminstone hoppas att de brottades med lite ångest efteråt. Annars är det rätt illa.

Veckans bästa

Anton Heikkinens show mot Timrå. Lille Heikkinen såg till att KIK kunde vända 0–1 till 2–1 och han gjorde det med två högklassiga avslut. Vid första målet fick han lite hjälp av Timrå men det andra gjorde han helt på egen hand. Heikkinen är härlig att se när han kommer farande med sin låga tyngdpunkt och sin speed på rören.

Läget i truppen

Thom Flodqvist har dragit till danska Ålborg och det kändes mest som en tidsfråga innan han skulle försvinna. Desto mer oväntat var det att KIK fick napp på Växjös Marcus Sylvegård. En färgklick och profil som nog kommer att röra om i den gröna grytan framöver. Joel Gistedt är fortfarande borta med sin knäskada.

Ahlbin Hernod och Dennis Finn Olsson spelade med Mörrum i onsdags (4–5 mot Nybro efter straffar). Hernod och Finn Olsson stod för varsin assist i matchen.

Joel Werner och Robin Axbom har inte funnits med i någon av de två senaste matchtrupperna och jag tror att framför allt Axboms dagar snart är räknade i KIK. Även Mikael Johansson har varit utanför laget på sistone och är nog inte alltför glad över det.

Noterbart är också att nye keepern Antti Lehtonen vaktat kassen i de fyra senaste matcherna. Senast Robin Wallin stod i målet var i 1–6-förlusten mot Västerås.

 Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

  1. Fredrik Hansson 3+7, 10 poäng.
  2. Johan Lundgren 3+6, 9 poäng
  3. Erik Santesson 4+4, 8 poäng
  4. Dennis Svensson 4+3, 7 poäng.
  5. Anton Heikkinen, 5+0, 5 poäng.

 Kommande vecka

Ny vecka med tre matcher. Efter mötet med Timrå i fredags hade KIK mött alla lag en gång och efter söndagens match har man mött Tingsryd två gånger. På onsdag kommer tabellfyran BIK Karlskoga på besök och det är ett lag som KIK kammade noll mot i omgång 2 (3–5 i Nobelhallen). Dagen efter det drar KIK till huvudstaden för att sedan på fredagskvällen inta klassisk hockeymark, nämligen Hovet. KIK drar sedan hemåt på fredagskvällen och på söndagen är det sedan hemmamatch mot Västervik. Efter det har Hockeyallsvenskan ett av sina få andningshål och för KIK:s del innebär det sju dagars matchfritt innan man möter Mora hemma, måndagen den 11/11.

Onsdag 31/10 – Kristianstads IK–BIK Karlskoga.

Fredag 1/11 – AIK–Kristianstads IK.

Söndag 3/11 – Kristianstads IK–Västervik.

Stockholmsresa

Om alla bitar faller på plats och inget oförutsett händer så kommer undertecknad att hänga med på resan mot Stockholm för att göra ett resedokument med KIK. Kan nog bli riktigt kul och intressant, förhoppningsvis för alla inblandade parter och sedan även för er läsare. Jag får återkomma i ärendet när det kommer att publiceras och läggas ut på webben.

Tabellen

Allt gott!

/Mackan