SJuk inledning på Ö-viksresan – "det här tåget skulle aldrig ha trafikerats"

Blogg, Hockeyallsvenskan

Jaha. Då kom man bara halvvägs. Och man kan väl lugnt säga att det har skitit sig i dag…

SJ hade förvisso ringt i varningsklockorna redan innan tåget lämnade Kristianstad C klockan 10.01 på torsdagsförmiddagen.

Men det blev värre än så. Jag skulle ha varit framme i Örnsköldsvik 20.49, men i stället sitter jag på ett hotell vid huvudstadens centralstation. Femtielva tågstopp och diverse omvägar gjorde att tåget var mer än en timme försenat när vi tuffade in i Stockholm och trots att den så snälla, omtänksamma, försiktiga och nästan räddhågsna tågvärden gjorde vad hon kunde för att gjuta mod i oss resenärer så slutade det i palaver när vi kom till Stockholm.

Innan det lät det så här när jag undrade om det anslutande tåget till Ö-vik.

”Vi ska ringa och se om det kan vänta.”

(Konstpaus)

”Men det här tåget skulle aldrig ha trafikerats, här finns alldeles för många toaletter som inte fungerar för en så här lång resa. Så jag måste gå och titta på det nu.”

Jag trodde knappt mina öron.

Behöver jag säga att hennes lilla ”titt” på detta inte gav några som helst toalettförbättringar…

Vi som skulle norrut till Sundsvall, Ö-vik, Härnösand och Umeå blev sen kallade till ett möte i bistron. Bara en sån sak.

Nu skulle vi få vår dom.

När vi kom dit sa tågvärden: ”Var det Falun du skulle till?”

Ridå.

Den andre som fanns att prata med var…han som stod i kiosken i bistron. Han förklarade att vi kunde ta ett tåg till Sundsvall och sen vänta på transport till Ö-vik. Hur lång väntetid i Sundsvall eller med vilket transportmedel vi skulle färdas med hade han ingen aning om.

Jag såg en låååång, ångestfylld och mycket oviss kväll och natt framför mig och bestämde mig för att boka om tåget till en morgonbiljett och checka in på Hotell C i stället.

Så här är vi nu. Jag funderade ett tag på att ta mig till Hovet för att se Djurgården–Timrå, men energin räckte inte till det.

Nu håller jag alla tummar som finns att tåget når Ö-vik i skälig tid i morgon. Det ska vara framme 16.16 så då borde väl inte nedsläppstiden (19.00) vara i fara? Eller?

För er som inte kopplat så är jag på väg till Ö-vik för att se kvartsfinal 5 mellan Modo och KIK.

Vad jag tror om den?

När Modo valde KIK skrev jag att Modo skulle ta de två första hemmamatcherna och att KIK på sin höjd skulle ta en seger hemma och sedan skulle Modo avgöra på hemmais den 1 april.

Om i-n-t-e det ska ske så måste KIK göra något utöver det vanliga i morgon och det tror jag inte att de har i sig.

/Mackan